29-04-2019

SAS Data Science Soccer Escape Room helpt bij scouten van sterspelers

Deel dit bericht

Hoe zou het zijn om zelf de volgende grote voetbalster te scouten? De nieuwe SAS Data Science Escape Room van SAS en SciSports brengt het scouten van sterspelers dichterbij dan ooit tevoren en het geeft de data en tools die nodig zijn om te kunnen slagen.

Samen met SciSports heeft SAS een nieuw concept ontwikkeld dat voetbalanalyse combineert met escape rooms. Op SAS Global Forum 2019 in Dallas wordt de allereerste SAS Data Science Soccer Escape Room getoond.

Volgens Giels Brouwer, oprichter en Chief Innovation Officer van SciSports vormt data een belangrijk onderdeel in het dagelijks werk van belangrijke beslissers in de sportwereld. “Deze escape room is een unieke kans om mensen kennis te laten maken met de rol die data speelt in de huidige voetbalindustrie. Het is een eenvoudige en leuke manier om mensen te laten zien wat de toegevoegde waarde is van data bij het scouten van nieuwe sterspelers.”
De escape room is voor elke sportfan, met of zonder ervaring in data science. Het doel is dat iedereen deze escape room moet kunnen spelen, ook zonder SAS- of SciSports-kennis.

Meer weten over de Data Science Escape Room: lees dan deze blog of kom op 6 juni naar SAS Analytics Forum in het NBC in Nieuwegein om zelf deel te nemen aan de allereerste Soccer Data Science Escape Room in Nederland.

Company:

SAS

Partners