19-04-2019

Capgemini gaat samenwerking aan met BAE Systems Maritime Submarines

Deel dit bericht

Capgemini tekent een vijfjarig contract met BAE Systems Maritime Submarines, de tak van het Britse defensie-, beveiligings- en ruimtevaartbedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de productie van onderzeeërs. In het kader van de overeenkomst neemt Capgemini in het Verenigd Koninkrijk de levering over van een breed spectrum aan IT-diensten, waaronder servicecoördinatie, netwerken, hosting, end-user computing, DevOps, rapportage en analyse, automatisering en een digitale servicedesk.

BAE Systems en Capgemini gaan de nieuwe samenwerking aan om de IT-diensten van Submarine activiteiten te transformeren, waardoor het bedrijf kan profiteren van innovatieve digitale technologieën, betere gebruikerservaringen kan opbouwen, een hoge beschikbaarheid van diensten kan garanderen en de kosten van IT kan verlagen.

Vanuit de basis in Cumbria (Engeland) werkt BAE Systems Maritime Submarines aan twee belangrijke onderwaterprogramma’s. De organisatie heeft te maken met een hoge druk en toenemende vraag vanuit de business en zijn digitaal onderlegde personeel. Binnen deze omgeving is gekozen voor Capgemini’s IT-oplossing vanwege het vermogen om de veranderende behoeften van het bedrijf te ondersteunen. Deze omvatten de noodzaak om het reactievermogen van de IT-dienstverlening verder te verbeteren, de effectiviteit en flexibiliteit van het leveringsmodel te vergroten en het groeiend, mobiele personeelsbestand te ondersteunen.
De service gaat live op 21 mei 2019.

Tags:

DevOps, Analytics

Company:

Capgemini

Partners