01-04-2019

Databricks opent EMEA hoofdkantoor in Londen

Deel dit bericht

Databricks, aanbieder in analyses en opgericht door de makers van Apache Spark, heeft aangekondigd dat het bedrijf een EMEA-hoofdkantoor heeft geopend in het voormalige House of Fraser-kantoor aan Baker Street, Londen.

Volgens Ali Ghodsi, mede-oprichter en CEO van Databricks is in augustus 2017 ervoor gekozen om Londen de EMEA-basis te maken. “We zijn uitgegroeid van een paar bureaus in een gedeelde werkruimte tot een iconisch gebouw in West End. We zijn er trots op dat we ervoor kunnen zorgen dat Londen zijn positie behoudt in het epicentrum van de Europese technologiescene. Technologie en innovatie zijn de drijvende krachten achter de groei van de stad. Naar verwachting zal de werkgelegenheid in de sector van de digitale technologie in Londen in het komende decennium met bijna een vijfde groeien. Londen is een stad waar geweldige ideeën worden geboren."

In het nieuwe kantoor van Databricks wordt het Britse personeelsbestand meer dan verdubbeld. Ook opent Databricks er een trainingscentrum waar Big Data Meetups, Machine Learning Workshops en introducties van Unified Analytics zullen plaatsvinden. David Wyatt, VP en GM EMEA, merkte op: "We zijn gegroeid in Londen ondanks de onzekerheden van de Brexit. We hebben multinationale, hooggeschoolde arbeidskrachten aangenomen die bewezen hebben bedrijven te helpen met het  productief malen van AI."

Partners