25-03-2019

IBM lanceert betaalnetwerk IBM Blockchain World Wire

Deel dit bericht

IBM heeft IBM Blockchain World Wire aangekondigd, een realtime wereldwijd betalingsnetwerk voor gereguleerde financiële instellingen, dat nu officieel toegankelijk is in een groeiend aantal markten. IBM Blockchain World Wire biedt realtime verrekening met behulp van een verscheidenheid aan digitale assets en is ontworpen om buitenlandse valuta, grensoverschrijdende betalingen en overschrijvingen te optimaliseren en versnellen.

World Wire is het eerste blockchain-netwerk in zijn soort dat betalingsberichten, clearing en afwikkeling op één enkel geïntegreerd netwerk integreert, terwijl deelnemers dynamisch kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan digitale assets voor afrekening. "We hebben een nieuw type betalingsnetwerk opgezet om sneller geld over te maken en grensoverschrijdende betalingen te transformeren om het geldverkeer in de landen die het het hardst nodig hebben te vergemakkelijken", aldus Marie Wieck, General Manager van IBM Blockchain. "Door een netwerk te creëren waarin financiële instellingen meerdere digitale assets ondersteunen, verwachten we innovatie te stimuleren en te verbeteren."

World Wire heeft betalingslocaties mogelijk gemaakt in 72 landen, met 47 valuta's en 44 bancaire eindpunten. Lokale regelgeving zal de activering blijven begeleiden, en IBM bouwt actief aan het uitbreiden van het netwerk met aanvullende financiële instellingen wereldwijd.

Stabiele munten
World Wire biedt een straight-through model voor grensoverschrijdende betalingen met behulp van het Stellar-protocol dat money transfers point-to-point maakt in plaats van de complexiteit van conventioneel bankieren. Het vermindert intermediairs en stelt gebruikers in staat om de afwikkelingstijd te versnellen door het verzenden van geld in de vorm van digitale activa, beter bekend als cryptocurrencies of ‘stabiele munten’. Deze vereenvoudigde aanpak verbetert de operationele efficiëntie en het liquiditeitsbeheer, stroomlijnt de afstemming van betalingen en verlaagt de totale transactiekosten voor financiële instellingen.

Het netwerk ondersteunt betalingen met Stellar Lumens en een U.S. dollar stabiele munt via IBM's eerder aangekondigde samenwerking met Stronghold. In afwachting van officiële goedkeuringen en andere beoordelingen hebben zes internationale banken, waaronder Banco Bradesco, Bank Busan en Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC), intentieverklaringen ondertekend om hun eigen stabiele munten op World Wire uit te geven, waarbij stabiele munten Euro, Indonesische Roepia, Filippijnse Peso, Koreaanse Won en Braziliaanse Real worden toegevoegd aan het netwerk.

World Wire is in beperkte productie en verkrijgbaar in een groeiend aantal landen. Meer informatie op https://www.ibm.com/blockchain/solutions/world-wire.

Partners