21-03-2019

SAS werkt samen met NVIDIA aan deep learning en computer vision

Deel dit bericht

SAS heeft bekend gemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met NVIDIA. Het doel is om klanten te helpen met het toepassen van Artificial Intelligence binnen hun organisatie. De twee bedrijven gaan nauw samenwerken op het gebied van machine learning, computer vision en Natural Language Processing.

De GPU’s en CUDA-X AI acceleration libraries van NVIDIA bieden ondersteuning voor de kerncomponenten van de AI-oplossingen van SAS. Daarmee kunnen organisaties AI-projecten implementeren in concrete bedrijfsprocessen en schaalbaar maken.
Volgens Gavin Day, VP Technology bij SAS, transformeert AI organisaties in alle sectoren. “Advanced analytics staat aan de basis van AI. Krachtige GPU’s zijn in staat om razendsnel miljoenen wiskundige bewerkingen uit te voeren. Daarmee bespoedigen ze analyseprocessen en vergroten zij de impact van AI-toepassingen. We bundelen onze krachten met NVIDIA om menselijke intelligentie aan te vullen en het volledige potentieel van AI te benutten.”

AI levert significante toegevoegde waarde voor organisaties in sectoren als de gezondheidszorg, life sciences, manufacturing en financiële dienstverlening. Hieronder enkele voorbeelden van hoe SAS en NVIDA klanten helpen om hun investeringen in AI te  versnellen:
• Zorgverleners die gebruikmaken van objectherkenning om een onderscheid te maken tussen goedaardige en kwaadaardige kankercellen.
• Fabrikanten die gebruikmaken van computer vision om defecten of fouten te signaleren tijdens het productieproces.
• Financiële instellingen die miljarden besparen met fraudedetectie.

De samenwerking met NVIDIA is onderdeel van de strategische focus van SAS op AI en machine learning. SAS heeft daarnaast aangekondigd 1 miljard dollar te gaan investeren in Artificial Intelligence (AI).

Partners