21-03-2019

Tableau en Collibra kondigen partnerschap aan

Deel dit bericht

Collibra heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Tableau Software. Het partnerschap combineert de efficiëntie van Tableau's self-service analytics met de transparantie dat de software van Collibra aan de data biedt. Met deze integratie kunnen gebruikers Tableau-rapporten en -dashboards gemakkelijker vinden en analyseren binnen Collibra Catalog en Collibra On-the-Go, en de bronnen en afstamming van de onderliggende data direct volgen om een ​​vollediger beeld van de informatie te krijgen.

Organisaties omarmen self-service analytics en BI-tools om analyse- en rapportagemogelijkheden rechtstreeks beschikbaar te stellen voor zakelijke gebruikers. Deze adoptie is zo wijdverbreid dat Gartner pas 14 maanden geleden voorspelde dat de analyse-output van zakelijke gebruikers met self-service in 2019 die van professionele data scientists zou overtreffen. Het combineren van de self-service analytics van Tableau met Collibra Catalog voegt een laag van vertrouwen, toegankelijkheid en begrip toe aan de datasets en bronnen die Business Intelligence rapportage en analyse voeden die nu beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers.

Centraal knooppunt
"Organisaties beheren tegenwoordig enorme hoeveelheden gegevens en uiteenlopende technologiesystemen door hun hele bedrijf, waardoor het een uitdaging is om data, rapporten, informatie, middelen en inzichten te vinden", zegt Brian Matsubara, Senior Director van Global Technology Alliances bij Tableau. "Collibra biedt een centraal knooppunt voor onze gezamenlijke klanten om hun data eenvoudig toegankelijk te maken en te gebruiken met Tableau."

Belangrijkste kenmerken zijn:
• Tableau Logical Data Layer: binnen Collibra Catalog kunnen gebruikers nu onmiddellijk de onderliggende databronnen en afstamming in Tableau-rapporten zien, hen helpen om een ​​vollediger beeld te krijgen, potentiële datakwaliteitskwesties te beoordelen, en een beter inzicht krijgen in de context die nodig is voor goed geïnformeerde analyses en beslissingen.
• On-the-Go voor Tableau: de On-the-Go-widget van Collibra gebruikt de Tableau Extensions API om gebruikers toegang te geven tot Collibra binnen hun bestaande Dashboards. De on-the-go-widget creëert een centrale locatie voor data en analyses en biedt zakelijke gebruikers mobiele toegang waarmee ze snel antwoord op hun vragen over data kunnen krijgen.
• Automatic Stitching: gebruikers kunnen nu koppelingen maken tussen databases en Tableau-gegevensbronnen, die automatisch ook alle ingesloten gegevenselementen samenvoegen.
• Nieuwe zoekopdracht: de nieuwe zoekfunctie van Collibra Catalog gebruikt kunstmatige intelligentie om via een uitgebreide woordenlijst data over systemen en afdelingen te traceren.

Partners