20-03-2019

Provincie Utrecht deelt data en kaarten via ArcGIS Hub

Deel dit bericht

De geografische informatie van de provincie Utrecht is toegankelijk gemaakt via Geo-Point, het online kaarten- en dataportaal van de provincie. Utrecht biedt er open data, kant-en-klare kaarten over thema's en webapps aan. Geo-Point is een toepassing van de ArcGIS Hub.

Binnen de provincie was er volgens Marlies Verhoef behoefte aan een plek waar alle informatie zichtbaar en beschikbaar aangeboden wordt. Verhoef is bestuursadviseur communicatie en woordvoerder van gedeputeerde Pim van den Berg. “Dankzij Geo-Point Utrecht is het nu voor iedereen inzichtelijk welke informatie we hebben. Dat is niet alleen voor onze eigen organisatie relevant. Ook bewoners, professionals en partners kunnen de informatie nu makkelijk vinden en gebruiken. We zijn blij met de hoeveelheid data en kaarten die we kunnen aanbieden.”

Eenvoudige manier data autoriseren
Utrecht gebruikt de ArcGIS Hub om de data en kaarten te delen. ArcGIS Hub is een platform dat de overheid, bedrijven, partners en inwoners uit een gemeente of provincie faciliteert om samen aan uitdagende vraagstukken te werken en zo effectief doelen te realiseren. Evert Wind, customer success manager van Esri Nederland vindt dat Utrecht een mooi voorbeeld is waar de kracht van de ArcGIS Hub tot uiting komt. “Dit laat zien dat je direct vanuit ArcGIS effectief en op een eenvoudige manier data kan autoriseren en deze via een platformpagina kan publiceren. Hier komt de kracht van geo-informatie in al zijn vormen, informatieproducten en apps terug. Je kunt het er allemaal delen.”

De webapps zijn gesorteerd per thema, waaronder economie, cultuurhistorie, openbaar vervoer, veiligheid en woningbouw. De open data mag door iedereen worden bekeken, verspreid en hergebruikt. Er volgt op Geo-Point ook een eigen klimaatapp, waarbij de klimaatadaptatie van de provincie Utrecht centraal staat.
Het open data-deel van de ArcGIS Hub is voor elke ArcGIS Online-gebruiker te activeren.

Meer informatie: Esri.

Partners