18-03-2019

SQream kondigt overeenkomst aan met LG Uplus

Deel dit bericht

SQream heeft een overeenkomst aangekondigd met LG Uplus, de mobiele provider van LG Corporation. SQream is ontwikkelaar van SQream DB, een GPU-versneld datawarehouse dat is ontworpen voor snelle analyse van enorme datastores tegen lage kosten. Verwacht wordt dat de samenwerking de netwerkactiviteiten van LG Uplus zullen verbeteren, kosten en uitvaltijd verminderen en een betere kwaliteit van dienstverlening zal bieden.

Cruciaal voor de samenwerking is het gebruik van de IBM Power9-gebaseerde IBM Power Systems AC922-server met NVIDIA V100 Tensor Core GPU's en IBM FlashSystem 9100-opslagcapaciteit. Hierdoor wordt de capaciteit van LG Uplus vergroot voor het sneller uitvoeren van enorme hoeveelheden gegevens die voorheen niet beschikbaar waren met de huidige infrastructuur. LG Uplus wordt de eerste klant van SQream in Zuid-Korea, omdat het bedrijf haar wereldwijde marktaandeel binnen de telecomsector groeit.

Integratie met Hadoop
"We zijn zeer verheugd om waarde te kunnen toevoegen aan een wereldwijd bedrijf  als LG", aldus SQream VP Sales APAC en Africa Ilan Ackerman. "We kijken er naar uit om onze samenwerking met IBM te bevorderen, omdat we onze technologie integreren met hun hardware om analyses te versnellen en complexe query's uit te voeren die voorheen onhaalbaar waren om de volledige hoeveelheid data van klanten te gebruiken." Door samen te werken met SQream kan IBM LG Uplus een goed presterend GPU-datawarehouse bieden met IBM POWER9 en IBM Storage, vertelt Sumit Gupta van IBM Cognitive Systems. "Deze combinatie van technologieën is opgezet om LG Uplus te laten integreren met Hadoop en analyse van de zeer grote datastores van het bedrijf mogelijk te maken.”

Groeiende datastores
LG Uplus koos SQream na een succesvolle proof of concept waaruit bleek dat het datawarehouse grote hoeveelheden data snel zou kunnen verwerken terwijl het aan belangrijke prestatie-indicatoren voldoet. Naarmate bedrijven uitdagingen blijven ondervinden met groeiende datastores, heeft de oplossing van SQream in combinatie met technologie van IBM en NVIDIA de prestaties en efficiëntie voor netwerken van mobiele netwerken kunnen verbeteren.
De op IBM POWER9 gebaseerde IBM Power Systems AC922-server biedt tot 5.6x meer I/O-bandbreedte voor gegevensintensieve workloads in vergelijking met PCIe Gen3 in x86-servers, door IBM POWER9-CPU's te koppelen met NVIDIA V100 Tensor Core GPU's met NVLink-interconnect technologie.

Company:

Sqream, IBM

Partners