15-03-2019

TIBCO neemt SnappyData over voor real-time analytics

Deel dit bericht

TIBCO Software heeft bekend gemaakt dat het bedrijf real-time analytics specialist SnappyData heeft overgenomen. Met de overname verkrijgt TIBCO een Spark-gebaseerd in-memory cluster dat het huidige platform van een real-time mogelijkheid kan voorzien.

TIBCO wil haar Business Intelligence-platform combineren met SnappyData's analytics-datastructuur, wat zou resulteren in een twintigvoudige prestatieverhoging ten opzichte van native Apache Spark-implementaties terwijl Spark-compatibele datastores worden ondersteund. De combinatie zou volgens Richard Lamb, mede-oprichter van SnappyData, zorgen voor “live analyse van data in beweging en in rust".

Geïntegreerd cluster
Het in Portland, Oregon gevestigde SnappyData is in 2015 uit Pivotal ontstaan om een platform te ontwikkelen dat de mogelijkheden voor datamanipulatie van Apache Spark en Spark Streaming combineert met de in-memory persistentie van het GemFire data grid ​​en een query processing methode die grote datasets afhandelt. De enterprise- en open source platforms van de spinoff zijn gericht op Internet of Things en andere use-cases. De overname biedt TIBCO mogelijkheden om haar streaming- en visual analytics activiteiten te vergroten, samen met data science en bewerkingen zoals het beheer van analytics data pipelines.

Het platform van SnappyData combineert Apache Spark, dat uitblinkt in batchgeoriënteerde verwerking en in-memory OLAP-verwerking, en GemFire, dat geschikt is voor gelijktijdig low-latency datamanagement en OLTP. "Je combineert de twee samen, en het wordt een geïntegreerd cluster dat streaminganalyses, OLTP en OLAP biedt in een enkele cluster met zowel Spark- als SQL-programmeermodellen", stelt CTO Jags Ramnarayan van SnappyData.

Volgens TIBCO maakt de deal het bedrijf volledig compatibel met het Apache Spark-ecosysteem, door SnappyData's vermogen om de Spark-softwarestack te fuseren met de Apache Geode gedistribueerde in-memory database. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Partners