04-03-2019

DataRobot neemt data collaboration platform Cursor over

Deel dit bericht

DataRobot, dat bedrijven helpt voorspellende modellen te bouwen, heeft aangekondigd dat het data collaboration platform Cursor heeft overgenomen. Als onderdeel van de deal zegt het in Boston gevestigde DataRobot dat het een kantoor in San Francisco gaat bouwen en de technologie van Cursor zal integreren in haar suite voor machine learning-oplossingen.

Cursor is in 2017 opgericht door de ex-medewerkers van LinkedIn, Salesforce en Pandora Adam Weinstein, Patrick Farrell en Jason McGhee. Het bedrijf biedt een codeeromgeving met een data dictionary en toolset om de kloof tussen de bedrijfsleiders en technische gebruikers te overbruggen. "We hebben de waarde gezien die ontstaat wanneer bedrijven echt datagedreven worden", zegt Weinstein, die als CEO fungeert. Volgens hem gebruiken honderden bedrijven Cursor, inclusief teams bij Cisco, Under Armour, LinkedIn, Slack en Apple.

Integratie
Binnen de oplossing van Cursor dragen teamleden zakelijke termen en definities bij en koppelen deze aan data assets waarnaar kan worden gezocht, gekloond, hergebruikt of gewijzigd door opmerkingen, kwaliteitsbeoordelingen en andere metadata. Gebruikers kunnen met andere gebruikers chatten om antwoorden op vragen te krijgen en kunnen de geschiedenis van het auteurschap meteen ter sprake brengen. Het Cursor-platform vereist geen server en ondersteunt Mac, Windows en Linux. Bovendien integreert het met bestaande Business Intelligence-platforms zoals Looker, Qlik en Tableau; met databases zoals Amazon's Athena, IBM's DB2 en Snowflake; en met CRM-oplossingen van Salesforce, ServiceNow en Workday.

Cursor is de laatste aankoop van DataRobot in de afgelopen maanden. In juli 2018 verwierf het ook Columbus, de AI-startup Nexosis en kocht het in 2017 Nutonian. Financiële gegevens van de overname van Cursor zijn niet bekend gemaakt.

Partners