04-03-2019

Blockchain-startup Nivaura haalt 20 miljoen dollar financiering op

Deel dit bericht

Fintechbedrijf Nivaura heeft een strategische financieringsronde gesloten waarmee het bij diverse partners 20 miljoen dollar heeft opgehaald. Het in Londen gevestigde Nivaura biedt een blockchainplatform voor de kapitaalmarkt dat uitgifte en beheer van obligaties, aandelen en derivaten mogelijk maakt en reguleert met behulp van blockchain-technologie. De startup heeft als doel het volledige ecosysteem voor uitgifte te automatiseren zonder menselijke tussenkomst.

De investering van 20 miljoen dollar, geleid door de London Stock Exchange Group, stelt Nivaura in staat om haar leiderspositie, bedrijfsontwikkeling en technische teams uit te breiden om de groei te versnellen. Met inhuur van personeel is Nivaura in staat om sneller haar productontwikkeling te vervolmaken en expertise op te bouwen over machine learning en natural language processing, in overeenstemming met de steeds complexere automatiseringsbehoeften van klanten.

Volgens CEO Dr. Avtar Sehra van het in 2016 opgerichte Nivaura, ligt de focus voor 2019 op het uitvoeren van een reeks grootschalige projecten met partners “om het platform te demonstreren als een waardevolle oplossing in het volledige spectrum van primaire emissie-activiteiten van kapitaalmarkten. Het werken met dergelijke partners met hun schat aan ervaring zal onze volgende groeifase ondersteunen."

Partners