01-03-2019

SAP werkt samen met Microsoft op gebied van IoT

Deel dit bericht

SAP introduceert SAP Leonardo Internet of Things (IoT), een oplossing die data van IoT-oplossingen beschikbaar stelt aan bedrijfsprocessen. Daarnaast is SAP Leonardo IoT compatibel met Microsoft Azure IoT Hub, een beheerplatform voor IoT-apparaten. Daarmee krijgen organisaties keuze in hoe ze hun apparaten en connectiviteit willen beheren.
 
Met SAP Leonardo IoT kunnen bedrijven IoT inpassen binnen hun bestaande omgevingen. De data die de apparaten genereren, kunnen hiermee worden gebruikt om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.

SAP Leonardo IoT biedt de volgende innovatiemogelijkheden:
- Het combineert IoT-data en data uit bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen organisaties die gebruikmaken van onder andere SAP S/4HANA, de SAP C/4HANA-suite, SAP SuccessFactors, SAP Ariba en het SAP Digital Supply Chain-portfolio hun innovatie versnellen.
- De oplossing voegt extra waarde toe aan bestaande SAP IoT-applicaties.
- Nieuwe intelligente IoT-oplossingen worden mogelijk.

Meer partnerschappen
Door de samenwerking tussen SAP en Microsoft kunnen SAP-gebruikers hun Microsoft Azure IoT Hub aanwenden voor onder meer apparaatbeheer en connectiviteit. SAP Leonardo IoT ondersteunt de Microsoft Azure IoT Edge-runtime, een verzameling programma's die op de apparaten zelf draaien. Modules voor Essential Business Function (EBF) kunnen ook in containers draaien binnen Microsoft Azure IoT Hub. Dat zorgt voor een snellere verbinding tussen de modules en het platform. SAP wil in de toekomst meer partnerschappen opzetten op het gebied van interoperabiliteit.

Partners