01-03-2019

IBM en Vodafone sluiten 550 miljoen dollar cloud deal

Deel dit bericht

IBM en Vodafone hebben een strategisch zakelijk partnerschap gesloten om Europese ondernemingen toegang te bieden tot een groeiend aanbod van cloud- en netwerkdiensten, waarin ook 5G en AI besloten liggen. Met de acht jaar durende deal is een bedrag gemoeid van 550 miljoen dollar.

De deal zal Vodafone Business-klanten in Europa in staat stellen te profiteren van de cloud-mogelijkheden van IBM, evenals het vaste en draadloze bereik van Vodafone. Voortbouwend op meer dan twee decennia van samenwerking tussen de twee bedrijven, zijn IBM en Vodafone een nieuwe strategische commerciële overeenkomst aangegaan. Het biedt klanten de open, flexibele technologieën die ze nodig hebben om meerdere clouds te integreren en zich voor te bereiden op de volgende golf van digitale transformatie die mogelijk wordt gemaakt door AI, 5G, edge en Software Defined Networking (SDN).

Met meer dan 70 procent van de organisaties die tot 15 cloudomgevingen gebruiken, zijn de interconnectiviteit van clouds en de kwetsbaarheid van data mondiale problemen geworden. IBM en Vodafone Business zullen samen bedrijven helpen om de complexiteit en barrières van hun technologische keuzes te verwijderen en ervoor te zorgen dat data en applicaties vrij en veilig door hun organisaties stromen. Onder de nieuwe onderneming hebben Vodafone Business-klanten onmiddellijk toegang tot de volledige portfolio van IBM's cloudaanbod, ondersteund door IBM's branchekennis en open technologieën.
Als onderdeel van de overeenkomst zal IBM managed services leveren aan de cloud- en hostingunit van Vodafone Business, in een engagement van acht jaar met een waarde van ongeveer 550 miljoen dollar (480 miljoen euro). Klanten zullen profiteren van de optimalisatie, automatisering en cognitieve capaciteiten van IBM die hen helpen hun bedrijf effectief in een cloudomgeving te runnen. Het nieuwe bedrijf zal digitale oplossingen ontwikkelen, waarbij de kracht van Vodafone in IoT, 5G en edge computing wordt gecombineerd met de multicloud-, branchekennis en professionele services van IBM.

Fungeren als een start-up
Door de mogelijkheden van twee marktleiders onder één dak te combineren, is de nieuwe onderneming ontworpen om te fungeren als een start-up en te reageren op snel veranderende markt- en klanteneisen. Nieuwe digitale oplossingen en diensten zullen volgens IBM en Vodafone worden gebouwd met behulp van de laatste agile-methodologieën.
De nieuwe onderneming zal operationeel zijn in de eerste helft van 2019. Verdere details over het delen van opbrengsten tussen de bedrijven zijn niet bekend gemaakt.

Tags:

Cloud, AI, Telecom, Edge, 5G

Company:

IBM, Vodafone

Partners