20-02-2019

EDM Media Group neemt Human Inference over

Deel dit bericht

EDM Media Group, aanbieder van dataoplossingen in de Benelux, maakt de overname bekend van Quadient Data Netherlands/Germany (voorheen Human Inference). Human Inference levert software-oplossingen op het gebied van datakwaliteit en identity management welke gebruikt worden door bedrijven in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens CEO Ronald Langendoen van de EDM Media Group is de expertise van Human Inference een goede uitbreiding van de datakwaliteitspropositie van EDM Media Group. De overname past binnen de ambitie om EDM te transformeren naar een datatechnologiebedrijf.

AVG
De overname is gevolg van toenemende bewustwording onder bedrijven dat datakwaliteit een grote rol speelt in identity management, een relevante klantdialoog en fraude- en risicobeheersing. Ook invoering van de AVG heeft ervoor gezorgd dat datakwaliteit op directieniveau een belangrijk onderwerp is geworden.
"Human Inference is een sterke speler op het gebied van datakwaliteitsoftware en EDM erkent onze toegevoegde waarde in deze specifieke sector. De nauwe samenwerking met het team van EDM geeft ons de mogelijkheid onze positie in deze markt nog verder te versterken," aldus Evert Wernsen, Managing Director van Quadient Data Netherlands. Wernsen zal als Managing Director het Human Inference team gaan aansturen. De organisatie zal in de nieuwe situatie opereren vanuit Arnhem en Nieuwegein.

Partners