13-02-2019

Tableau breidt Data Prep mogelijkheden uit met Tableau Prep Conductor

Deel dit bericht

Tableau Software kondigt de algehele beschikbaarheid van Tableau Prep Conductor aan. Met dit nieuwe product kunnen organisaties op grote schaal selfservice-data preparation inplannen en beheren. Tableau Prep Conductor is onderdeel van Tableau Data Management, een nieuw abonnementspakket.

Deze aanvulling op het Tableau-platform helpt klanten om data gecontroleerd, up-to-date en gereed voor analyse te maken. Tableau zal later dit jaar meer functies, waaronder catalog mgelijkheden, toevoegen aan het abonnementaanbod. Gebruikers kunnen deze capaciteiten aan hun bestaande Tableau-omgeving toevoegen door te upgraden naar Tableau Server 2019.1 en zich te abonneren op het Tableau Data Management-pakket.

Flows
Prep Conductor kan grootschalig data preparation toepassen voorbereid door centralisatie van de administratie, scheduling en monitoring van data preparationprocessen (flows) in een geïntegreerd platform. Flows die gemaakt zijn in TableauPrep Builder (de nieuwe naam voor Tableau Prep) worden gepubliceerd in de betrouwbare, schaalbare omgeving van Prep Conductor. Prep Builder wordt al door meer dan 11.000 klanten gebruikt. Met Prep Conductor kunnen organisaties deze oplossing breder inzetten en kunnen zij erop vertrouwen dat er altijd vertrouwde data beschikbaar zijn voor analyse.

Door de integratie in Tableau Server hoeft er niets nieuws geïmplementeerd te worden. Tableau Prep Conductor geeft centrale teams (zoals IT) de mogelijkheid om flows in te stellen voor de hele organisatie, met dezelfde authenticaties, autorisaties en management tools die zij al gebruiken in Tableau. Het geeft klanten de mogelijkheid om specifieke autorisaties in te stellen voor dataflows en databronnen om zo het beheer in handen te houden en aan compliancebehoeften en -vereisten te voldoen. Organisaties hebben ook meer zicht op de integriteit van databronnen aan de hand van statusrapporten en proactieve meldingen.
Volgens Francois Ajenstat, Chief Product Officer van Tableau, hebben klanten meer data dan ooit en hebben moeite om al die informatie te begrijpen, beheren en verwerken om tot goede besluitvorming te komen. “Met de Tableau Data Management Add-On maken we het voor organisaties eenvoudiger om op grote schaal betrouwbare, gecontroleerde data aan te leveren, zodat de hele organisatie sneller en met meer vertrouwen kan starten met analyseren”.

Verrijkte metadata
Later in 2019 zullen er ook nieuwe catalog mogelijkheden worden toegevoegd aan Tableau Data Management. Daarmee krijgen organisaties meer zicht op hun data en worden data beter vindbaar voor eindgebruikers. Met de catalog kunnen klanten vanaf een enkele locatie naar verschillende soorten data zoeken. Verrijkte metadata geeft aanvullende context en informatie, zodat gebruikers er zeker van zijn dat de juiste data worden geselecteerd en gebruikt. De catalog functionaliteit zorgt ook voor beter zicht en meer grip op het beheer van de omgeving. Het bespaart tijd en voorkomt kostbare onderbrekingen. Het Tableau Data Management-pakket is per direct beschikbaar als add-on voor Tableau Server. Het is ook beschikbaar in beperkte versie voor Tableau Online.

Meer informatie over 2019.1 en Tableau Data Management

Partners