04-02-2019

Forrester benoemt SAS als leider voor enterprise insight-platforms

Deel dit bericht

SAS is benoemd tot leider in The Forrester Wave: Enterprise Insight Platforms, Q1 2019. In het rapport wordt opgemerkt dat "SAS Viya een moderne architectuur is met een enkele krachtige analytische engine. Het platform van SAS biedt ook de nauwste integratie die we hebben gezien tussen verschillende analysemogelijkheden, data preparation en governance."

De succesvolle organisaties van deze tijd worden gedreven door analytische inzichten, niet door intuïtie. SAS Viya op het SAS Platform biedt bedrijven toonaangevende analyticsmogelijkheden om zakelijke beslissingen met zowel snelheid als schaalbaarheid te ondersteunen. Met behulp van een solide en samenhangende omgeving kunnen organisaties hun data op grote schaal manipuleren en verkennen. SAS Viya biedt ook toegang tot geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie (AI), met een extra laag voor transparantie en interpretatie in door AI gegenereerde beslissingen. Daarmee wordt de ‘black box’ van AI voor zowel data scientists als zakelijke gebruikers geopend.

Volledige levenscyclus van analyses
Volgens Sarah Gates, Product Marketing Manager voor het SAS-platform, willen bedrijven vertrouwen op een uitgebreid platform dat data management, analytics en ontwikkelingstools orkestreert om inzichten te genereren die hun beslissingen ondersteunen. “Het produceren van zowel snelle als betrouwbare resultaten is van cruciaal belang. SAS Viya biedt deze ondersteuning gedurende de volledige levenscyclus van analytics - van data tot discovery en implementatie.”

Het rapport van Forrester vermeldt dat SAS een eersteklas toolset heeft voor analyse, voorspellen en streamen van. “Ondersteuning voor notebooks, programmeren voor meerdere talen en meer cloudopties completeren SAS Viya en maken het een goede keuze voor bedrijven met bedrijfskritieke analysebehoeften." SAS scoort het hoogst in de analytics tools categorie en heeft de hoogst mogelijke score behaald in de categorie market presence.

Meer informatie over de nieuwste functies die beschikbaar zijn op SAS Viya.

Partners