02-02-2019

ABN AMRO en Dell EMC openen nieuw datalab voor universiteiten

Deel dit bericht

ABN AMRO en Dell EMC hebben in Amstelveen een laboratorium geopend waar wetenschappers en studenten data-onderzoek kunnen uitvoeren, genaamd het Dataistic Center. Het Dataistic Center maakt kennis en hardware beschikbaar voor een brede groep wetenschappers, waardoor er experimenten kunnen worden gedaan waarmee zowel universiteiten, ABN AMRO en Dell EMC hun voordeel kunnen doen.

In het Dataistic Center hebben de gebruikers toegang tot moderne hardware en support voor het doen van experimenten. Ook kunnen gebruikers data van andere gebruikers hergebruiken en zijn er netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde data-professionals. Ook biedt het Dataistic Center daarnaast expertise op het vlak van bankieren, ondernemen en technologische ontwikkelingen. De eerste experimenten op het cluster zijn gestart. Een groep studenten gebruikt het cluster voor geavanceerde analyses voor kankeronderzoek in samenwerking met Erasmus MC en UMCG.

Meer data, meer waarde
Micha Rentier, Head of Technology Lab bij ABN AMRO, vertelt dat de afgelopen twee jaar op diverse manieren samen met de wetenschap gewerkt is aan data-analyses en mooie resultaten zijn geboekt. “Zo hebben we tijdens een van de hackathons analyses gedaan op medische datasets om informatie te genereren die belangrijk is voor de behandeling van kanker. De resultaten waren verbluffend. Op basis van die ervaringen zetten we nu samen met Dell EMC met deze opening een volgende stap." 


Volgens Patrick van de Coolwijk, Managing Director Commercial bij Dell EMC Nederland, leven we in een samenleving waarin data steeds crucialer wordt en een centrale rol inneemt in vele sectoren, zoals de zorg en educatie. “Met de dag komt er meer data beschikbaar en daaruit kan ook de wetenschap veel waarde creëren. Wij zien het als onze missie om initiatieven als het Dataistic Center te steunen en zijn verheugd om samen met ABN AMRO studenten en wetenschappers te faciliteren in hun baanbrekende onderzoek”, aldus Van de Coolwijk.

Partners