30-01-2019

Birst introduceert Smart Analytics

Deel dit bericht

Birst introduceert Smart Analytics-oplossingen die mogelijk worden gemaakt door het Artificial Intelligence-platform Infor Coleman. Birst is onderdeel van Infor en aanbieder in cloudgebaseerde Business Intelligence- en Analytics-oplossingen.
 
Birst Smart Analytics bestaat uit een nieuwe reeks AI-functies die machine learning algoritmen gebruikt om zakelijke gebruikers nieuwe inzichten te bieden. Het is gebouwd met gepatenteerde technologieën en biedt geautomatiseerde en gepersonaliseerde inzichten en aanbevelingen. De Business Intelligence-ervaring verandert hierdoor van beschrijvend (wat gebeurt er) in diagnostisch (waarom gebeurt het) en voorspellend (wat zal er gebeuren).
 
Smart Insights is de eerste in een reeks van AI-functionaliteiten en stelt gebruikers in staat de kracht van data science toe te passen en direct te zien welke variabelen de KPI’s aansturen. Daarnaast kunnen gebruikers relaties ontdekken tussen een bepaalde KPI en talloze bedrijfsvariabelen en vervolgens automatisch visualisaties en dashboards genereren die het gedrag van de KPI verklaren. Voor het gebruik van Smart Insights is geen gespecialiseerde expertise vereist. De dashboards die door Smart Insights worden gegenereerd, volgen de VBD (Value-Based Design) methodologie van Birst. De verkregen inzichten zijn hierdoor effectiever omdat ze prioriteit geven aan de zaken die de grootste impact hebben op bepaalde KPI's.

Drempel verlagen
Door gebruik te maken van de semantische laag van het Birst-platform wil het bedrijf met Smart Insights een persoonlijker en meer betrouwbare intelligentie bieden dan concurrerende oplossingen. Met Networked BI-mogelijkheden in het Birst-platform kunnen gebruikers hun eigen lokale gegevens invoeren, koppelen aan analytische instances in het bedrijfsnetwerk en Smart Insights op deze uitgebreide dataset toepassen om een ​​completer beeld te krijgen van wat de zakelijke prestaties bevordert. Tenslotte verlaagt Birst Smart Insights de drempel om nieuwe inzichten te vinden.

Partners