11-01-2019

Celonis biedt gratis e-learningprogramma voor process mining

Deel dit bericht

Celonis start een academisch e-learningprogramma om de volgende generatie voor te bereiden op de toekomst van intelligente bedrijfstransformatie. Het programma is opgezet door Celonis Academic Alliance, een wereldwijd initiatief ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek op het gebied van process mining en analytics voor bedrijfstransformatie. Het programma biedt studenten, docenten en onderzoekers gratis toegang tot The Celonis Intelligent Business Cloud.

"Celonis is ontstaan op de Technische Universiteit van München. De algoritmes, die de kern vormen van Celonis’ oplossing, vinden hun oorsprong op de Technische Universiteit van Eindhoven. We hebben dus een natuurlijke link met de academische wereld en begrijpen de kracht van studenten die op zoek zijn naar innovatieve technologische oplossingen", zegt Alexander Rinke, Co-CEO bij Celonis. "Ons doel is om wereldwijd 100.000 studenten te bereiken, omdat we geloven in de impact die zij kunnen hebben als zij hun kennis toepassen om bedrijven productiever en effectiever te maken.”

Process mining is een technologie waarmee bedrijven de datastroom binnen operationele systemen kunnen vastleggen om inzicht te krijgen in potentiële procesverbeteringen. Deze verbeteringen zijn vaak nieuwe en in veel gevallen geautomatiseerde processen waardoor bedrijfstransformatie wordt gerealiseerd. Door bottlenecks inzichtelijk te maken en processen te verbeteren, besparen bedrijven niet alleen miljoenen aan kosten, maar verbetert ook de klanttevredenheid.

Deelnemers van het e-learningprogramma kunnen de status van Process Mining Expert behalen door de online Celonis Process Mining Training af te ronden via de Academic Cloud. Het bijhorende certificaat toont aan dat dat de deelnemer belangrijke competenties heeft ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij hun bedrijfstransformatie.

Wereldwijd initiatief voor kennisontwikkeling
De Celonis Academic Alliance is een wereldwijd initiatief ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek op het gebied van process mining en analytics voor bedrijfstransformatie. Het academische programma biedt een volledig traject voor het leren van process mining, evenals training en ondersteuning voor docenten. Het wereldwijde partnernetwerk heeft meer dan 150 leden die de kennisontwikkeling in process mining bevorderen door middel van onderwijs en onderzoek. Celonis verzorgt ook gastcolleges en workshops over process mining over de hele wereld.

Celonis heeft academische partners in meer dan 25 landen in Europa, Noord-Amerika, LATAM en APAC. In Nederland behoren onder andere Technische Universiteit Eindhoven, Erasmus Universiteit Rotterdam, Jheronimus Academy of Data Science in ‘s Hertogenbosch, en Zuyd Hogeschool tot dit netwerk.

Meer informatie over de Celonis Academic Alliance, lesmateriaal, onderzoek of komende academische evenementen.

Partners