13-12-2018

Cloudera en ParallelM sluiten partnerschap voor industrialisatie van AI

Deel dit bericht

Cloudera kondigt een partnerschap aan met ParallelM, aanbieder in Machine Learning, om Machine Learning-modellen uit Cloudera ML-ontwikkelingsomgevingen in productie te brengen via het MCenter van ParallelM. Dit is ook inclusief Cloudera Data Science Workbench en het komende cloud-native Cloudera Machine Learning-platform.

MCenter maakt gecentraliseerd beheer van ML-modellen mogelijk, waarbij ten volle wordt geprofiteerd van bestaande infrastructuurinvesteringen, zodat Cloudera-klanten op grote schaal met de implementatie van AI-applicaties kunnen beginnen. Volgens Hilary Mason, General Manager Machine Learning bij Cloudera, is het automatiseren van de implementatie en het beheer van machine learning-modellen in productie een belangrijk onderdeel van de strategie om AI te industrialiseren. "Onze klanten vragen om volledig model lifecycle management, inclusief geavanceerde gezondheidsmonitoring van modellen, en onze samenwerking met ParallelM levert dat, terwijl we de investeringen van onze klanten in Cloudera versterken om een omgeving voor de enterprise AI-fabrieken van de toekomst te helpen bouwen."

Model deployment connector
De eerste stap in de integratie tussen CDSW en Cloudera Machine Learning met MCenter is een nieuwe model deployment connector. Met deze connector kunnen CDSW-modellen nu gemakkelijk worden geïmporteerd in MCenter, waar ze onmiddellijk een geautomatiseerd productieproces binnengaan waar ze op elke cloud of op locatie kunnen worden beheerd. MCenter biedt volledige mogelijkheden voor batch-, realtime en streaming-implementaties met geïntegreerde model health monitoring en volledige modelbesturing om elk detail bij te houden met betrekking tot het gebruik van het model in productie. Ook kunnen CDSW-modellen die in MCenter zijn geïmplementeerd de CDH-infrastructuur gebruiken voor verwerking, inclusief dynamische retraining voor streaming of batchvoorspellingen. Met productiestatistieken van MCenter kunnen CDSW-gebruikers bovendien modelupdates en nieuwe modelontwikkelingen verder optimaliseren met behulp van actuele productiestatistieken, waardoor een naadloze, continue model lifecycle ontstaat, van ontwikkeling tot productie.

"Cloudera heeft een duidelijke visie over hoe de toekomst eruit ziet voor AI-gedreven bedrijven die investeringen in big data gebruiken en deze in echte ML-gebaseerde applicaties inzetten met behulp van Cloudera-tools voor data science en Machine Learning," zegt CEO Sivan Metzger van ParallelM. "We zijn verheugd deel uit te maken van deze visie en ons MLOps-platform MCenter in te zetten voor klanten van Cloudera."

De MCenter-connector is onmiddellijk beschikbaar voor Cloudera-klanten. Meer informatie: ParallelM

Partners