10-12-2018

Celonis verbetert process mining-technologie met gepatenteerde vernieuwingen

Deel dit bericht

Celonis verhoogt de snelheid van haar process mining engine. Het bedrijf verkreeg drie patenten voor het efficiënter en flexibeler verzamelen en analyseren van procesdata.

Hoewel de belangrijkste algoritmen voor process mining-technologie meer dan tien jaar geleden ontstonden, heeft Celonis de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van deze technologie. Dit om te voldoen aan de vraag vanuit de markt naar intelligente mogelijkheden om bedrijfstransformatie te realiseren. Celonis Intelligent Business Cloud gaat verder dan het visualiseren van procesdata. Het is software waarmee bedrijfstransformatie wordt gerealiseerd door end-to-end processen te verbeteren en concrete acties aan te bevelen.  

Tot zeventig keer sneller
Celonis heeft Enterprise-klanten die tot duizend gebruikers per maand toevoegen en waarvan sommige meer dan een miljard klantenservice-records analyseren. Dit veroorzaakt een belasting van de process mining engine. Het optimaliseren van de schaalbaarheid van de core engine is daarom een belangrijke strategische drijfveer. Celonis Research & Development verdrievoudigde de middelen voor het Engine Team zodat zij konden werken aan manieren om nog sneller query-berekeningen uit te voeren voor een groot aantal gebruikers. Het team was in staat om de snelheid van de engine met vijf tot zeventig keer te verhogen, waardoor de performance is verbeterd. Deze vooruitgang is de sleutel voor het bereiken van een succesvolle bedrijfstransformatie met behulp van process mining.

Flexibele en efficiënte analyse
Een toonaangevend analistenbureau heeft recentelijk aangegeven dat wanneer het op innovatie aankomt “Celonis uitmunt met het meest innovatieve, omvangrijke aanbod in de markt”. Om dit innovatievoordeel verder uit te breiden, is Celonis in afwachting van het verkrijgen van nog eens elf patenten. De drie meest recent verkregen patenten zijn:
- Methode voor het genereren van een eventlogboek – snelle en efficiënte methode voor het detecteren van ruwe gegevens die zijn opgeslagen in een bronsysteem
- Methode voor de efficiënte analyse van procesdata – eenvoudiger, flexibeler en efficiënter analyseren van potentieel parallel lopende processen
vMethode voor de analyse van processen – flexibele methode voor de verwerking, reconstructie en analyse van bedrijfsprocessen met behulp van Processing Query Language (PQL)

"De visie van Celonis is erop gericht om process mining te ontwikkelen van een nuttige 'röntgenfoto' die analisten gebruiken voor het identificeren van mogelijkheden voor productiviteitsverbetering, naar een intelligente oplossing die bedrijven gebruiken om hun activiteiten te transformeren", zegt Alexander Rinke, Co-CEO bij Celonis. “De afgelopen jaren is de technologie door steeds meer klanten geaccepteerd. Hierdoor zagen we een enorme kans om innovaties aan te sturen gebaseerd op onze grootschalige wereldwijde implementaties en hechte klantrelaties.”

Company:

Celonis

Partners