23-11-2018

Databricks en Talend breiden cloudtoegang tot Spark uit

Deel dit bericht

Databricks en Talend bundelen hun krachten om data-integratie te verbeteren met behulp van de Apache Spark analytics-engine die wordt gehost in de cloud van Talend.

Databricks en Talend stellen dat integratie tussen de cloudservice en het analyseplatform van Databrick data-engineers in staat stelt om het cluster computing framework te gebruiken voor grootschalige dataverwerking. De integratie zou volgens de bedrijven handmatige codering vervangen door een drop-and-drag-interface.
De cloud van Talend is al geïntegreerd met de analytics-engine van Databricks die wordt uitgevoerd op Amazon Web Services en Microsoft Azure. Volgens Michael Pickett, Senior VP business development van Talend, kunnen door de integratie gezamenlijke klanten meer analytische workloads naar Databricks verplaatsen via de cloud van Talend. Databricks plaatst haar cloudgebaseerd analyseplatform als ‘running workloads’, variërend van datapijplijnen tot machine learning-modellen ‘op één plek’. De cloud-native service omvat ook functies zoals automatische configuratie en schaling.

Volgens Talend zal de native ondersteuning voor het Analytics-platform van Databricks gebruikers in staat stellen om een groot datacluster in de cloud te draaien en vervolgens grote datavolumes in te nemen en te verwerken, terwijl alleen betaald wordt voor de gebruikte cloudresources.
De samenwerking met Databricks vertegenwoordigt de nieuwste service van Talend in het aanbieden van cloudservices aan data scientists en analisten. Eerder dit jaar lanceerde Talend een gratis datastreaming-service op basis van Apache Beam om datapijplijnen op de AWS-cloud te bouwen.

Partners