12-11-2018

Infor Internet of Things optimaliseert waarde IoT-apparaten

Deel dit bericht

Infor kondigt de beschikbaarheid aan van Infor Internet of Things (IoT) als multi-tenant implementatie. Infor IoT biedt vanaf elke locatie een veilige opname van IoT-sensorgegevens. Die worden gesynchroniseerd met Infor EAM Asset-informatie, wat diepere context biedt door het combineren van IoT-gegevens en transactiedata van assets, en het biedt een betere detectie van uitzonderingen, workflows, rapportage, data-analyses en kunstmatige intelligentie.

Infor IoT is geïntegreerd met Amazon Web Services (AWS) IoT. Klanten kunnen hierdoor profiteren van de schaalbaarheid, stabiliteit en beveiliging van AWS. IoT-analyses worden bovendien geleverd via Birst, een cloudgebaseerd platform voor networked business intelligence. Met Birst kunnen bedrijven gegevens verzamelen van honderdduizenden IoT-apparaten en in consistente metrische frameworks modelleren. Hierdoor kunnen ze zowel de operationele efficiëntie als de sales/compliance en sales- en marketingeffectiviteit bijhouden, analyseren en verbeteren.

“Infor maakt met dit IoT-platform een stapsgewijze verandering van complex asset-beheer mogelijk. Daarmee kan het zijn klanten iets bieden dat in het verleden onbereikbaar was”, aldus Kevin Price, EAM Technical Product Evangelist bij Infor. “Met verstrekkende verbeteringen op het gebied van energieverbruik, efficiëntie en betrouwbaarheid van prestaties, kunnen organisaties de conditie van een groot aantal assets in realtime begrijpen, door de betrouwbare aggregatie van verschillende bronnen binnen en buiten een bepaalde implementatie.”

In een traditionele situatie is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om de conditie van een asset te begrijpen, omdat gebruikers daarvoor zoveel gegevens - zowel uit het verleden als in de toekomst - moeten bijhouden. Voor busbedrijven betekent dit het over elkaar heen leggen van historische asset management-, werkbeheer-, betrouwbaarheids- en duurzaamheidsgegevens met gegevens van externe bronnen.

Deze omvatten onder andere bedrijfsstatistieken, klimaatcondities en OEM-statistieken, financiële gegevens zoals kosten per kilometer, afschrijvingen, operationele en vervangende budgettering, en interne gegevens zoals brandstofverbruik, slijtage van voertuigen en elektrische/mechanische statistieken. Infor kan deze gegevens verbinden met Infor EAM, Infor IoT, Infor ION en Birst, waardoor dit 'onbereikbare ideaal' binnen handbereik komt van Infor-gebruikers, op een manier die gemakkelijk te begrijpen en snel te gebruiken is.

Partners