31-10-2018

SAS AI-oplossingen dragen bij aan slimmere bedrijfsvoering en innovaties

Deel dit bericht

Artificial intelligence (AI) helpt organisaties wereldwijd om innovatie te stimuleren. Met de AI-oplossingen van SAS, marktleider in analytics, zijn organisaties als Notilyze, SciSports en Shop Direct in staat hun bedrijfsvoering en klantervaringen te transformeren.

Notilyze en SAS geven een impuls aan Nederlandse smart-city-initiatief
De Drechtsteden (Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) investeren al jaren in Internet of Things (IoT) en slimme technologieën. Via een op maat gemaakte AI-oplossing die bestaat uit visualisatie, optimalisatie, prognoses en machine learning, kunnen de de Drechtsteden streaming data van sensoren in het netwerk analyseren. De aangesloten bewoners en bedrijven kunnen water, lucht of energie meten met sensoren. Deze sensor data worden vervolgens gecombineerd met andere beschikbare data om de machine learning modellen te voeden.
"De combinatie van IoT data en kunstmatige intelligentie (AI) geeft de Drechtsteden slagkracht" zegt Colin Nugteren, de oprichter en CEO van Notilyze. "Onze samenwerking met SAS stelt ons in staat de constante informatiestroom naar het smart city-project te analyseren. We kunnen inzichten bieden die ooit onhaalbaar leken - van het voorspellen van toekomstige temperaturen of de waterkwaliteit tot het voorspellen van de uitval van een apparaat waardoor preventief onderhoud mogelijk is. "

CHU de Montpellier versnelt ziekenhuistransformatie met AI
Data is van onschatbare waarde in een ziekenhuis. Als een nieuwe patiënt zijn symptomen aan een arts doorgeeft, worden die gegevens vastgelegd - vaak handmatig - en moeten deze vóór de diagnose worden geanalyseerd. In urgente situaties worden die gegevens vaak geanalyseerd door meerdere artsen, technici en andere deskundigen in de gezondheidszorg. Centre Hospitalier Universitaire (CHU) de Montpellier transformeert zijn ziekenhuisactiviteiten en patiëntenzorg door beter gebruik te maken van alle data met AI-oplossingen van SAS.

Het ziekenhuis verzamelde alleen gestructureerde gegevens en maakt al decennialang gebruik van datavisualisatie tools om rapporten over ziekenhuisactiviteiten, patiëntenstroom en zorgpaden te verbeteren. Door SAS Machine Learning en Deep Learning oplossingen te implementeren, kan CHU de Montpellier profiteren van de eerder ongebruikte, niet-gestructureerde data in het ziekenhuis, zoals medische documenten en rapporten van verpleegkundigen. Het doel is om snel en automatisch modellen te maken die grotere hoeveelheden, complexe data kunnen analyseren en snellere, nauwkeurigere resultaten opleveren.

Hoe spelen data en AI een rol in de voetbalwereld?
SciSports, specialist op het gebied van voetbalintelligentie, volgt op basis van AI en data-analyse 200.000 voetbalspelers op de voet en geeft de antwoorden die clubs nodig hebben. De posities waar spelers het best tot hun recht komt, op welke vlakken ze nog kunnen groeien, welke speler perfect in welke ploeg past en nog veel meer. Giels Brouwer, CEO van SciSports, heeft op Analytics Experience vertelt hoe AI nu én in de toekomst een belangrijke rol speelt in de internationale voetbalwereld.

Shop Direct biedt kredietbeslissingen in een handomdraai dankzij AI
Met meer dan vier miljoen klanten is Shop Direct een van de toonaangevende digitale retailers in de UK. De retailer biedt klanten vele betaalmogelijkheden, inclusief een in-house creditcard. Shop Direct gebruikt SAS Artificial Intelligence om de kredietwaardigheid van klanten te beoordelen, waardoor er real-time beslissingen kunnen worden genomen. Door de goedkeuring of afwijzing van de creditcard te versnellen, kan Shop Direct snel krediet verlenen aan klanten zonder onnodige risico’s te nemen voor het bedrijf. Dit vergroot de klantenloyaliteit en verbetert tegelijk het kredietrisicobeheer.

SAS Artificial Intelligence
SAS heeft Artificial Intelligence-capaciteiten geïntegreerd in een reeks oplossingen om intelligentere, geautomatiseerde inzichten te bieden aan zowel data scientists als zakelijke gebruikers. Van machine learning en computer vision, tot NLP, prognoses en optimalisatie, SAS AI-technologieën worden ondersteund in diverse (cloud)omgevingen en zijn schaalbaar om aan veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen. SAS is onlangs door Forrester benoemd tot marktleider in predictive analytics en machine learning.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens Analytics Experience in Milaan, een congres georganiseerd door SAS waar zo’n 1.900 experts, thought leaders en professionals van verschillende organisaties samenkomen om ideeën uit te wisselen over innovatieve technologische ontwikkelingen in analytics, AI, machine learning en IoT.

Partners