10-10-2018

Notilyze versterkt analytics portfolio met overname SaasNow

Deel dit bericht

Met de overname van SaasNow kan Notilyze de ambitie om analytics binnen handbereik van ieder bedrijf en iedere business professional te brengen, verder vormgeven. Financiële details rond de overname worden niet bekendgemaakt. “SaasNow is een onderscheidend concept waarmee organisaties met een eigen cloud-omgeving snel en laagdrempelig aan de slag kunnen met business analytics en data science op het SAS Viya platform. Dit sluit perfect aan bij hetgeen wij willen bereiken met ons dienstverlening”, zegt Colin Nugteren, mede-oprichter en CEO van Notilyze. “Ik verwacht dan ook dat we met deze overname onze propositie kunnen versterken en klanten in alle sectoren kunnen helpen nog meer inzichten uit hun data te halen.”

Maximaal resultaat uit data
Door de oplossingen van SaasNow te integreren met de dienstverlening van Notilyze
ontstaat een aantrekkelijke en complete analytics-oplossing voor bedrijven die hun data maximaal willen benutten. Klanten van SaasNow kunnen bovendien door de ruime ervaring die Notilyze heeft met het SAS Viya platform in zowel beheer als analyse, profiteren van best practices op beide gebieden.

SaasNow werd in 2015 geïntroduceerd door hosting provider Amsio en SAS als innovatieve cloud-oplossing waarmee business professionals zelf data kunnen onderzoeken, en snel tot nieuwe inzichten kunnen komen. Hiermee speelde SaasNow in op de behoefte van bedrijven aan een professionele BI-omgeving zonder er qua kosten en doorlooptijd een omvangrijk project van te hoeven maken. Inmiddels wordt SaasNow in 180 landen aangeboden en gebruikt door organisaties als Munich RE, Bombardier en Volvo.

Gerben van Leeuwen, oprichter van SaasNow: “We zijn verheugd dat we SaasNow kunnen toevertrouwen aan een partij die de sterke dienstverlening naar onze klanten toe zal continueren en kan uitbreiden met een portfolio aanvullende diensten. Ik wens Notilyze veel succes bij het verder uitbouwen van het wereldwijde succes van SaasNow.”

Partners