01-10-2018

Informatica kondigt oplossing aan voor op Apache Spark gebaseerde Big Data Clouds

Deel dit bericht

Informatica heeft de volgende generatie van haar datamanagementoplossing voor Apache Spark gebaseerde Big Data Cloud-omgevingen aangekondigd. Deze innovaties die mogelijk gemaakt worden door de CLAIRE-engine, stellen organisaties in staat om nog meer big data met minder moeite te streamen, lezen, verwerken, reinigen, beveiligen en besturen.

De nieuwe AI-gestuurde hybride big data management-oplossing levert meer vertrouwde informatie-assets en versnelt self-service analytics met behulp van machine learning voor hybride en multi-cloud-omgevingen. De oplossing helpt organisaties de uitdagingen te overwinnen bij het beheer van grote datavolumes die in en door data lake-omgevingen op locatie en in de cloud stromen.

De innovaties omvatten:
- Verhoging van de productiviteit van data engineering met bredere ondersteuning voor big data clouds zoals Google Cloud Dataproc en nieuwe geavanceerde Spark serverless gebaseerde integraties met Qubole en Azure Databricks. Bovendien profiteren gebruikers van een snelle ontwikkeling voor IoT-datapijpleidingen met machine learning gestuurde structuurontdekking van semigestructureerde datasets.
- Empowerment van data-analist en data science-teams met geavanceerde self-service data discovery en data-preparation met meer dan vijftig nieuwe functies. Voorbeelden zijn statistische functies en vensterfuncties, fuzzy clustering, matching rules, meer gecontroleerde toegang tot gegevens met behulp van data masking en de mogelijkheid om logische modellen en zakelijke termen in een data catalog in te voeren.
- Optimalisatie van databewerkingen met verbeterde monitoring van gegevensinfrastructuur via machine learning gestuurd beheer en proactieve acties en aanbevelingen.

Meer informatie: Informatica

Partners