28-09-2018

TimeXtender Discovery Hub 18.10 ondersteunt Azure Data Lake

Deel dit bericht

In een poging om de uitdaging op te lossen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het beheer van hun groeiende dataverzamelingen, zijn vele bedrijven overgestapt op een high-capacity Hadoop gebaseerd data lake. Een data lake zonder datastream kan echter snel een poel van stagnerende data worden en het onderhouden van een constante datastroom van en naar het data lake vereist een reeks dure vaardigheden. Om deze uitdaging het hoofd te bieden heeft TimeXtender aangekondigd een nieuwe ODX (Operational Data Exchange) te hebben ontwikkeld en heeft Discovery Hub 18.10 gelanceerd, waarvan de ODX een centraal onderdeel is.

Met Discovery Hub 18.10 en de nieuwe ODX kunnen gebruikers het proces volledig automatiseren, zodat een continue datastroom in en uit een Azure Data Lake kan plaatsvinden. Met deze functie kunnen gebruikers het Azure Data Lake vullen met vrijwel elk type databron dat op de markt beschikbaar is. Hiermee kunnen gebruikers ook Azure Data Lake en alle varianten van Microsoft SQL Server (Azure SQL Database Managed Instance, SQL Database) als opslag kiezen. En als Microsoft nieuwe opslagopties vrijgeeft, zal Discovery Hub deze ook ondersteunen.

Data preparation
Met de nieuwe Discovery Hub-aankondiging zullen data beschikbaar zijn in dezelfde structuur en kwaliteit als in de bronsystemen, maar nu vanaf één locatie toegankelijk zijn. Hiermee wordt de zorg van de data preparation uit de weg geruimd en worden prestatie- en beveiligingsproblemen op bronsystemen vermeden. Bovendien zullen bedrijven de mogelijkheid hebben om AI, predictive of self-service analytics tools aan te sluiten. Hierdoor kan IT Discovery Hub gebruiken als een enkel platform voor het offloaden van alle data zodat de business toegang heeft.
De nieuwe ODX is ontworpen voor eenvoud en automatisering, zoals blijkt uit de setup die slechts twee minuten in beslag neemt. Dit wordt bereikt doordat TimeXtender's eigen automation engine het grootste deel van het werk doet.

Metadata
De geconsolideerde gegevens van de databronnen van een bedrijf zijn beschikbaar vanaf één locatie in een raw data format. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om elk ‚Äč‚Äčanalysetool aan te sluiten op de ODX om de onbewerkte gegevens te analyseren, zoals AI of predictive voor data scientists, of ze kunnen ervoor kiezen hun data-/analyseplatform verder uit te bouwen. Omdat Discovery Hub automatisch alle metadata bijhoudt, kunnen gebruikers eenvoudig de gewenste gegevens ophalen uit het Azure Data Lake en deze in een gestructureerd format (Modern Data Warehouse, Shared Semantic Layer) bezorgen. Dit maakt een eenvoudige verbinding mogelijk met elk analysetool voor elke afdeling die meer gestructureerde en verfijnde gegevens nodig heeft.

De nieuwe versie biedt volledige ondersteuning voor de huidige versie van Azure SQL Database Managed Instance die een volledig beheerde SQL Server Instance vertegenwoordigt, gehost in de Azure-cloud, zodat klanten gemakkelijk kunnen profiteren van nieuwe technologie wanneer deze door Microsoft wordt uitgegeven.

Eén centrale locatie
"Door ondersteuning te bieden voor Azure Data Lake levert TimeXtender's Discovery Hub in feite een krachtige 'one-stop-shop' voor alle gegevens aan bedrijven, hun zakelijke gebruikers, data scientists en IT-personeel”, zegt Heine Krog Iversen, mede-oprichter en CEO van TimeXtender. "Deze mogelijkheid is van vitaal belang omdat bedrijven vaak moeite hebben om al hun bestaande en toekomstige gegevens te beheren. Met Discovery Hub kunnen organisaties moeiteloos al hun data beheren op één centrale locatie, waardoor ze gemakkelijker kunnen profiteren van al hun inherente kennis. "

Samen met de ondersteuning van Azure Data Lake bevat de nieuwe versie ook veel nieuwe functies en verbeteringen om data preparation te automatiseren en vereenvoudigen door voorwaardelijke lookups, die nu 30 procent sneller presteren. Deze upgrade bevat ook verbeteringen in de gedeelde semantische laag, waardoor het nog eenvoudiger (en sneller) is om dezelfde beheerde datamodellen binnen de hele onderneming te gebruiken, ongeacht of gebruikers ervoor kiezen om te werken met Power BI, Qlik of Tableau.

Meer informatie: TimeXtender

Partners