14-09-2018

Pure Storage presenteert Data hub-architectuur

Deel dit bericht

Pure Storage presenteert de data hub. Het is de visie van het bedrijf op het moderniseren van storage-architectuur voor ongestructureerde, data-intensieve werklast. De data hub is gebouwd op Pure Storage FlashBlade, een opslagplatform dat specifiek is ontwikkeld voor AI en analysetoepassingen. Het ontwerp is honderd procent datacentrisch, zodat organisaties effectief kunnen zijn met hun meest kostbare bezit: data.

Om te innoveren en te overleven in een meer en meer datagedreven business, moeten organisaties hun infrastructuur ontwerpen met data als leidraad. Dat is nodig om volledige, realtime toegang tot die data te creëren. De traditionele oplossingen zijn immers ontworpen voor het gebruik met disk-gebaseerde systemen, die van oudsher juist hebben bijgedragen aan het ontstaan van datasilo’s. Een data hub is echter ontworpen om data te leveren, te delen en samen te voegen, zodat de waarde van data kan worden ontsloten.
 
Volgens Matt Burr, General Manager van FlashBlade, Pure Storage, heeft iedere sector te maken met datasilo’s. “Bedrijven willen waarde halen uit data, ook al hebben ze er geen zicht op en wordt er verder niet over nagedacht. Maar zonder inzicht in het totaalbeeld van data is het onmogelijk er waarde uit te halen”, zegt Matt Burr, General Manager van FlashBlade, Pure Storage. “Met de data hub hebben we een centraal storagesysteem gecreëerd. De data hub voldoet aan de huidige en toekomstige vereisten van een modern platform – ontworpen om voor de klant het werk te doen.”

Vier soorten analytics-oplossingen
Momenteel hebben organisaties volgens Pure Storage vier soorten analytics-oplossingen: datawarehouse, data lakes, streaming-analytics en AI-clusters. Deze oplossingen bevinden zich in silo’s en een data hub integreert de belangrijkste functies van deze vier door ze in één platform samen te voegen. Een data hub moet de volgende vier kenmerken bevatten:
Hoge doorvoersnelheid voor opslag van zowel bestanden als objecten. Back-up en datawarehouse-toepassingen vragen om omvangrijke doorvoer voor mainstream, bestandsgebaseerde workloads en objectgebaseerde cloudapplicaties.
Echt scale-out ontwerp. De ware kracht van een datalake is zijn scale-out architectuur die het onbeperkt schalen van batch taken mogelijk maakt. Software – en niet de gebruiker – zorgt voor het meebewegen en de prestaties.
Multi-dimensionale performance. Data zijn onvoorspelbaar en kunnen met iedere snelheid binnenkomen. Daarom hebben organisaties een platform nodig dat adequaat ieder datatype, met welk toegangspatroon dan ook, direct kan verwerken.
Grootschalig parallel. Binnen de IT-sector heeft een drastische verschuiving plaatsgevonden van seriële naar parallelle technologieën, om het menselijk brein na te bootsen. Storage moet dit kunnen bijhouden.

Company:

Pure Storage

Partners