10-09-2018

SAS wederom benoemd tot leider in Gartner MQ voor data-integratie tools

Deel dit bericht

Gartner plaatst SAS wederom in het leiderskwadrant voor Data Integration Tools. "Het feit dat we door Gartner wederom zijn uitgeroepen tot leider erkent onze continue innovatie op het gebied van data-integratie en het beschikbaar stellen van data met de hoogste kwaliteit. Ook op het gebied van visie en executie is onze leiderschapspositie verbeterd," zegt Rein Mertens, Senior Manager bij SAS.

SAS verbindt volgens Mertens datakwaliteit aan metadata driven-mogelijkheden en biedt daarmee een ​​complete oplossing voor volledige data-integratie en data management. "SAS Data Integration ondersteunt hybride, cloud en on-site implementatiemodellen waarmee onze klanten één oplossing kunnen gebruiken voor al hun data-integratie behoeften. Volgens Gartner is er steeds meer behoefte is aan geïntegreerde metadata-gestuurde oplossingen die onderdeel vormen van het data-integratie platform. Betrouwbaarheid en daarmee ook de herleidbaarheid van data staat bij veel organisaties bovenaan de agenda. Ontoereikende metadata-mogelijkheden worden niet langer geaccepteerd. Ook ziet Gartner een verschuiving van de vraag naar ​​hybride implementatie (cloud en on-premises), zoals  in 2017, naar meer multicloud en cloud-to-cloud-integratie mogelijkheden.
Omdat de oplossing van SAS is ontwikkeld op basis van een sterke metadata-strategie met geïntegreerde datakwaliteit, kunnen organisaties sneller aan de slag met hun analytics-projecten met data waarop zij kunnen vertrouwen”, aldus Mertens.

Flevoziekenhuis maakt al vele jaren gebruik van data-integratie software van SAS. "SAS software levert een gebruikersvriendelijke, kosteneffectieve methode om gegevens uit alle informatiebronnen binnen het Flevoziekenhuis te verzamelen en te integreren en ze in een datawarehouse in te voeren. Vervolgens zorgt SAS software ervoor dat de informatie wordt verkregen, gerapporteerd en verspreid”, zegt Edwin Alfing, hoofd Planning & Control bij Flevoziekenhuis.

SAS Data Integration
SAS Data Integration versnelt integratieprocessen met 66 procent. Met de data-integratie technologie van SAS kunnen bedrijven datasilo’s doorbreken en hebben medewerkers snel toegang tot de data die zij nodig hebben. Met deze oplossing kunnen klanten:
- Productiviteit verhogen. Haal meer uit bestaande bronnen door vanuit één centraal punt te werken.
- Werkdruk verdelen tussen business en IT. Self-service datapreparatie via een intuïtieve interface voor business analisten en data scientists vermindert de druk op IT
- Vertrouwen dat de gegevens klaar zijn voor gebruik. Auditing tools die het proces monitoren de herkomst van gegevens traceren waarschuwen klanten wanneer de data worden voorbereid en klaar zijn voor de volgende stap.
- Toegang tot alle benodigde gegevens realiseren. Met lees-, schrijf- en toegangsmogelijkheden tot meer dan 60 databronnen zijn de gegevens die je nodig hebt altijd binnen handbereik.
- Inzicht geven in de hele data levenscyclus. Krijg beter inzicht in de levenscyclus van uw data, inclusief het gebruik, de ontwikkeling en transformatie van gegevens. Een geïntegreerde oplossing verbetert de traceerbaarheid en transparantie van gegevens, en maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in waar de data zich in de organisatie bevinden, waarvoor ze worden gebruikt en de verschillende databronnen.

Meer informatie over de SAS Data Integration technologie.

Partners