04-09-2018

Cloudera biedt datawarehousing voor de hybride cloud

Deel dit bericht

Cloudera heeft de algemene beschikbaarheid van Cloudera Data Warehouse aangekondigd. Cloudera Data Warehouse is een hybride cloud datawarehouse, vertrouwd door bijna 800 grote ondernemingen om hun data in public clouds en on-premise op te slaan, te analyseren en te beheren. De hybride cloud native architectuur verwerkt routinematig 50 Petabyte workloads, levert sub-microseconde queryprestaties en ondersteunt clusters met honderden rekenknooppunten.

Cloudera Data Warehouse maakt hybride computing, opslag en controle mogelijk voor draagbaarheid en optimalisatie van de workload in public clouds en bedrijfsdatacenters. Klanten kiezen Cloudera Data Warehouse als hun bedrijfsstandaard voor hybride cloud- en on-premise clusters vanwege het vermogen om meerdere operationele en analytische gebruikssituaties te ondersteunen in gemengde workload-omgevingen. Cloudera is onlangs erkend als een van de beste oplossingen voor datawarehouses in de 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Data Management Solutions for Analytics, zoals beoordeeld door klanten.

Hybride cloud datawarehouse as-a-service
Cloudera breidt haar aanbod aan hybride cloud datawarehouses verder uit met de beschikbaarheid van Cloudera Altus Data Warehouse, een modern datawarehouse as-a-service, gebouwd met dezelfde krachtige hybride, cloud-native Cloudera Data Warehouse architectuur. Het geheel nieuwe Cloudera Altus Data Warehouse biedt as-a-service flexibiliteit, met hybride cloudflexibiliteit en prestaties die cloudgebaseerde datawarehouses van de eerste generatie eenvoudig niet konden leveren. Altus Data Warehouse is ook multi-cloud te gebruiken, zowel op Microsoft Azure als AWS.

Nieuwe norm
Volgens Cloudera is het duidelijk dat bedrijven meer dan één cloud nodig hebben. Hybrid stelt ondernemingen in staat om hun business optimaliseren: public cloud voor elasticiteit en schaal, multi-cloud voor redundantie en keuzevrijheid en on-premise voor prestaties en privacy. Cloudera Data Warehouse helpt mensen te werken met verifieerbare gegevens, ongeacht of het in een openbare cloud is, in meerdere clouds of op locatie. Cloudera levert een hybride cloud datawarehouse dat werkt waar ondernemingen werken, met agility, beveiliging en governance waaraan behoefte is, en   met mogelijkheden voor self-service analytics.

Volgens General Manager Analytics Anupam Singh bij Cloudera erkennen bedrijven, naar mate ze steeds meer data verzamelen om bedrijfskritieke BI- en analytische applicaties te ondersteunen, de inherente behoefte om gebruik te maken van het schaalbare hybride cloud native datawarehouse van Cloudera om self-service flexibiliteit en real-time inzichten te beschikken. "Eenvoudig gezegd, traditionele datawarehouses en cloud datawarehouses van de eerste generatie zijn niet in staat om de prestaties, flexibiliteit en controle te bieden die ondernemingen nodig hebben om te voldoen aan de normen voor flexibiliteit en schaal van een moderne operationele omgeving."

Beschikbaarheid
Cloudera Altus Data Warehouse as-a-service en Cloudera Data Warehouse, voorheen bekend als Cloudera Analytic DB, zijn per direct beschikbaar.

Meer informatie: Cloudera
On-demand webinar Cloudera NOW.

Partners