05-09-2018

Franse Toucan Toco start met data storytelling in Nederland

Deel dit bericht

Toucan Toco, een Franse startup gespecialiseerd in data storytelling, start haar activiteiten op de Nederlandse markt. Het bedrijf is opgericht in 2014 en telt zestig medewerkers. Toucan Toco's software voor data storytelling wordt door klanten als JCDecaux, La Banque Postale, L'Oréal en Moët Hennessy gebruikt om data op een gebruiksvriendelijke manier te visualiseren.

Het uitbreiden van de activiteiten naar Nederland moet bijdragen aan het doel van het bedrijf om data toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk professionals en niet alleen voor analisten en data scientists.

Iedere afdeling en gebruiker binnen een organisatie heeft een eigen verhaal en gebruikt data voor verschillende doeleinden. Een CEO wil snel weten hoe het bedrijf er financieel voor staat, een marketeer wil in een oogopslag zien hoeveel leads een campagne heeft opgebracht en een HR manager zoekt inzicht in het ziekteverzuim binnen de organisatie. De data storytelling oplossingen van Toucan Toco geven context aan grote hoeveelheden data zodat iedere gebruiker snel inzicht krijgt in de relevante KPI’s voor zijn of haar functie.   

Datagedreven cultuur implementeren
“Met Toucan Toco wilden we iets vereenvoudigen dat ingewikkeld was”, zegt Baptiste Jourdan, Co-founder & Business development Director bij Toucan Toco. “Door data te visualiseren met onze data storytelling software geven we iedere organisatie de mogelijkheid een brede datagedreven cultuur te implementeren. Zo kan iedere medewerker de kracht van datavisualisatie gebruiken om betere beslissingen te nemen en succesvol te zijn.”

De oplossingen van Toucan Toco worden geleverd via de cloud en leveren realtime inzichten waardoor professionals op ieder moment een actueel beeld hebben van de meest belangrijke informatie. De agile software is eenvoudig te integreren in bestaande IT-omgevingen en werkt met alle typen datasets. De toepassingen van Toucan Toco zijn ook mobiel beschikbaar via gebruiksvriendelijke apps.  

Toucan Toco heeft de ambitie de snelle groei voort te zetten en is naast Nederland dit jaar ook gestart op de Spaanse en Italiaanse markt.

Partners