30-08-2018

EY en VODW gaan samen in innovatie en digitale transformatie

Deel dit bericht

EY en VODW gaan samen verder en versterken daarmee hun positie in de Nederlandse adviesmarkt. De bundeling van expertise, sectorkennis en netwerken biedt klanten een breder palet aan diensten. VODW helpt grote ondernemingen al sinds 1983 met klantgerichte innovatie en digitale transformatie.

Onder de naam EY VODW zetten de 100 medewerkers van VODW de adviesdiensten voor strategische marketing, klantgerichte innovatie en digitale transformatie voort. De Nederlandse adviespraktijk van EY groeit hiermee naar ruim 400 professionals en een omzet van ongeveer 70 miljoen euro.

Volgens Barend van Doorn (Advisory Leader EY Nederland) is VODW is in de Benelux een partij van wereldklasse. “Samen met ons gaan zij de wereld veroveren. De consultants van VODW behoren tot de top van de markt en zijn erkende specialisten op het gebied van klantgerichte innovatie en digitale transformatie. De overname van VODW is een verrijking voor EY en een logische volgende stap binnen de strategie van EY om in Nederland marktleider te worden op het gebied van digitale transformatie. Samengaan met deze marktleider onderstreept de continue focus van EY op innovatie.”

EY vult in Nederland het eigen dienstenpakket aan met diensten op het gebied van:
- Strategie en innovatie
- Customer experience
- Commerciële organisatieontwikkeling
- Digitale transformatie
- Data science & customer intelligence
- Marketingtechnologie
Hiermee sluit EY Nederland aan bij de ontwikkelingen in andere Europese landen waar EY deze digitale diensten al aanbiedt aan haar klanten.

Voor VODW betekent het netwerk van EY nieuwe mogelijkheden voor groei. Patrick Ruijs, managing partner van VODW: “Deze stap gaat ons helpen om de BV Nederland nog klantgerichter en innovatiever te maken.  Wat we nu goed doen in een paar landen kunnen we straks wereldwijd aanbieden aan onze klanten. EY omarmt onze snelle, creatieve en ondernemende cultuur en deze gaan we delen met onze nieuwe collega’s. Onze consultants blijven voorlopig werken vanuit ons pand in Leusden.”

Het huidige management van VODW blijft verbonden. Beate van Dongen Crombags, Marcel van Brenk, Patrick Ruijs en Maton Sonnemans worden als onderdeel van deze samenwerking partner bij EY.

Partners