13-08-2018

e-office door naar tweede ronde IBM Watson Build met bots as a service

Deel dit bericht

e-office gaat de Benelux vertegenwoordigen in de tweede fase van de wereldwijde Watson Build wedstrijd waarmee IBM de ontwikkeling van innovatieve AI-oplossingen wil versnellen. Het businessplan van e-office richt zich op de doorontwikkeling van baas, het bots-as-a-service platform, waarmee ook niet-IT’ers zelf chatbots kunnen bouwen en trainen. e-office wil met dit award-winning chatbotplatform AI toegankelijk maken voor alle soorten organisaties en het slim inzetten van chatbots voor interne en externe toepassingen stimuleren.

In de tweede fase van Watson Build gaan de Europese inzendingen tegen elkaar strijden door het bouwen van een werkende demonstratie. e-office gaat onder andere gebruik maken van VR om het verbeteren en onderhouden van een chatbot verder te vergemakkelijken. Via het baas-platform kunnen klanten zelf de logs van de chatbot analyseren en op basis daarvan de chatbot verder trainen. Niet ingewikkeld, maar wel arbeidsintensief; dus waarom niet AI inzetten om het onderhoud makkelijker te maken.
De trainingsbot gaat op basis van de logs suggesties van vragen en antwoorden geven die de chatbot-trainer door te swipen kan toevoegen aan zijn chatbot. Dit kan natuurlijk met allerlei soorten devices, maar ook met behulp van een VR-bril. Daarmee kun je daadwerkelijk in de huid kruipen van je eigen chatbot.

Vanuit de Benelux zijn 28 voorstellen ingediend in de eerste fase van Watson Build. Het businessplan van e-office gaat samen met drie andere voorstellen door naar fase twee die tot 6 november loopt. Wereldwijd zullen zeven voorstellen  uiteindelijk de finale halen die in februari 2019 plaats vindt tijdens IBM PartnerWorld 2019.

Partners