27-07-2018

Intermax lanceert HealthCloud voor zorginstellingen

Deel dit bericht

Cloud- en managed security specialist Intermax heeft de HealthCloud gelanceerd. Deze cloudomgeving combineert de flexibiliteit en snelheid van de public cloud met de veiligheid van een managed private omgeving en is specifiek en uitsluitend voor zorginstellingen. De HealthCloud speelt in op de vraag vanuit de zorgbranche naar flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbeheersing van de ICT-infrastructuur. Intermax biedt met de HealthCloud een volledig Nederlandse oplossing voor zorginstellingen.

Zorginstellingen kunnen met de HealthCloud klein starten en cloudtechnologie inzetten als flexibele schil voor hun organisatie, of juist direct de volledige interne omgeving door Intermax in beheer laten nemen. Daarbij zitten gebruikers niet vast aan langlopende contracten maar betalen zij naar gebruik en kunnen zij maandelijks op- of afschalen, bijvoorbeeld voor tijdelijke projecten, na applicatierationalisatie of om kosten te besparen wanneer de marktprijzen dalen.

Vragen vanuit de sector
“We merken dat organisaties in de zorgsector regelmatig tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen met hun IT-infrastructuur,” vertelt Ludo Baauw, algemeen directeur van de Intermax Group. “De zorgsector heeft behoefte aan snelheid, flexibiliteit en de garantie van Nederlandse veiligheid, en dat alles zonder de regie uit handen te geven. De IT-organisatie moet kunnen blijven functioneren zoals gewend en langzaam richting cloudtechnologie kunnen groeien, zonder dat er grote investeringen gedaan hoeven te worden.” De HealthCloud is daarmee een direct antwoord op de vragen vanuit de zorgbranche.

De eerste organisatie die is aangesloten op de HealthCloud is Emergis, één van de grotere GGZ-instellingen van Nederland. Als eerste afnemer van de Healthcloud outsourcen ze met support van Intermax een groot deel van hun IT. “Toen we door Intermax werden benaderd voor deze oplossing hadden we er meteen vertrouwen in,” vertelt Paul de Schipper, directeur van Emergis. “Ze zijn als bedrijf groot genoeg om het aan te kunnen, maar ook weer niet zo groot dat we een nummer worden. De persoonlijke benadering is voor ons heel belangrijk. Bovendien weten we uit ervaring dat de technische kennis bij Intermax van bijzonder hoog niveau is.”

Nederlandse veiligheid
“De zorgsector levert essentiële diensten, verdeeld over veel verschillende private en publieke organisaties,” legt Baauw uit. “Uitwisseling van patiëntinformatie is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp geweest.” De HealthCloud is aangesloten op diverse regionale zorgnetwerken, waardoor het mogelijk is om met andere zorgpartijen data uit te wisselen over geëncrypteerde verbindingen. Alle data blijft hierbij binnen de beveiligde omgeving van de HealthCloud. Bovendien zijn diensten als encryptie, disaster recovery en hyper-converged technologie standaard inbegrepen.

Intermax heeft ruim 20 jaar ervaring als partner in verschillende zorgsectoren. Het bedrijf werkt intensief samen met en voor 17 grote zorggerelateerde instellingen en beheert specifieke zorgsoftwareapplicaties van onder andere Alphatron Medical, Minddistrict, Careweb, Chipsoft, Funatic en Forcare.

Company:

Intermax

Partners