18-07-2018

Aston Martin Red Bull Racing gaat samenwerken met IBM's Weather Company

Deel dit bericht

Aston Martin Red Bull Racing gaat samenwerken met IBM's Weather Company om raceteams aan een kritische voorsprong te helpen op de concurrentie door het gebruik van wereldwijde weerdata. Met de gegevens van de Weather Company kunnen Aston Martin Red Bull Racing teams betere beslissingen nemen voor en tijdens de race, inclusief pit-stop strategie, bandenkeuze en de finale set up van de auto.

In een sport waarbij beslissingen die worden genomen in een split second, het verschil maken tussen het worden van eerste of tweede, zijn deze weersgegevens cruciaal voor Formule-1 teams gezien de verschillende klimaten, circuits en weersomstandigheden die coureurs en teams van race op race ervaren.

Accurate historische data, bijvoorbeeld, zijn enorm belangrijk bij het selecteren van de banden, aangezien deze keuze bijna 14 weken voor de flyaway Grand Prix wordt gemaakt. Naarmate de race nadert wordt de combinatie van recente en historische weertrends voor de evenement locatie ingebracht in de softwaremodellen, waardoor het team zeer nauwkeurige instellingen voor aerodynamische prestaties van de auto kan ontwikkelen.

NASCAR's operations teams en Chevy Performance gebruiken ook data van The Weather Company om hun beslissingen op de dag van de race te verbeteren. De LTI Printing 250, is gewonnen door, Chevy Performance’s Austin Dillon dankzij de inzichten van The Weather Company. Door gebruik te maken van zeer lokale, real-time weersgegevens, kon het team hun beslissingen beter nemen en dit zorgde dat hij nummer 1 werd. Austin pakte de leiding in de 72ste ronde van 125 - Dillon en het team hadden nog maar weinig brandstof, maar een pitstop had hem de leidende posititie kunnen kosten. Het team keek naar de inzichten van de Weather Company en konden bepalen wat het exacte moment waarop de regen zou stoppen vanwege regen. Op basis van deze informatie reed hij door zonder te stoppen en behield de leiding toen het begon te regenen in de 91ste ronde, en de wedstrijd werd gestopt.

Meer informatie: IBM

Partners