20-07-2018

MarkLogic introduceert cloud-gebaseerde Query Service

Deel dit bericht

MarkLogic, leverancier van een transactionele NoSQL-database, kondigt de MarkLogic Query Service aan. Deze dienst biedt automatische elasticiteit in de cloud voor bedrijfskritische enterprise workloads. Daarnaast voegt het automatisch query-verwerkingscapaciteit toe aan een databasecluster als dat nodig is, en verwijdert deze als de vraag daalt. Voor gebruikers van de MarkLogic-database resulteert dit in de hoogst mogelijke flexibiliteit tegen de laagste kosten.

De meeste applicaties, zowel cloud-native als legacy, hebben te maken met een gebruikersvraag die steeds verandert en moeilijk te voorspellen is. Met de MarkLogic Query Service krijgen deze toepassingen automatisch de beschikbare middelen aangeboden om aan de actuele vraag te voldoen, zonder dat de eindgebruiker te veel hoeft af te nemen of betalen voor deze tijdelijke capaciteit. Door de verschillende aankoopmodellen voor basis- en burst-capaciteit te combineren, kunnen zakelijke klanten hun query-capaciteit afstemmen op de vraag, zonder administratieve overhead, met ongelooflijk snelle reactietijden en een superieur kostenmodel.

Unieke database-architectuur
De MarkLogic Query Service maakt gebruik van de unieke architectuur van MarkLogic om aan de voortdurend veranderende vraag te kunnen voldoen. In tegenstelling tot andere databases, scheidt de architectuur van MarkLogic de query-activiteiten (meestal berekeningen) van opslagactiviteiten (waaronder journaling, datadistributie en ander on-disk gegevensbeheer). Opslagactiviteiten maken het schalen van databases doorgaans zeer traag en duur. Doordat MarkLogic de opslagfuncties van elkaar kan scheiden, kan het snel zoekcapaciteit aan een cluster toevoegen. MarkLogic doet dit met behoud van de enterprise-garanties en die nieuwere databases vaak maar moeizaam kunnen implementeren.

MarkLogic blijft het databaseplatform bij uitstek, waarop wereldwijde organisaties vertrouwen als het gaat om de integratie van hun meest kritische data-assets, en het beveiligen van gegevens in de cloud. Klanten gebruiken MarkLogic sinds 2009 in de cloud. De MarkLogic Query Service is een unieke en complementaire nieuwe cloud-dienst in het portfolio van data-integratiediensten en -oplossingen, waaronder de Operationele Data Hub die gegevens integreert met het hoogste niveau van gegevensbeveiliging en -betrouwbaarheid in de branche.

Tags:

NoSQL, Database, Cloud

Company:

MarkLogic

Partners