06-07-2018

HPE versnelt data insights met nieuwste Edgeline-mogelijkheden

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise introduceert een nieuwe reeks edge-to-cloud oplossingen op basis van HPE Edgeline Converged Edge Systems, waarmee organisaties hun hybride IT-omgeving vereenvoudigen. Bedrijven kunnen nu aan de edge, in datacenters en in de cloud dezelfde bedrijfsapplicaties draaien, waardoor ze efficiënter gebruik kunnen maken van de enorme datavolumes die op verre of gespreide locaties worden verzameld, zoals in fabrieken, op boorplatforms of in energienetwerken.

Om maximaal gebruik te maken van data en er direct mee te kunnen werken moeten bedrijven hun applicaties draaien op de plek waar data worden gegenereerd: aan de rand van het netwerk. HPE’s nieuwe edge-to-cloud oplossingen werken met standaard enterprisesoftware van partners als Citrix, Microsoft, PTC, SAP en SparkCognition, zowel op HPE Edgeline Converged Edge Systems (robuuste, compacte systemen die realtime data insights aan de edge leveren) als op datacenter- en cloudplatforms. Hiermee zijn bedrijven in staat de data die aan de edge worden gegenereerd, in te zetten voor hogere operationele efficiency, het verbeteren van de gebruikservaring van de klant en de introductie van nieuwe omzetstromen. Tegelijk vereenvoudigen de edge-to-cloud oplossingen van HPE Edgeline het management van de hybride IT-omgeving, doordat dezelfde applicaties en managementsoftware van de edge tot de cloud kunnen worden gebruikt.

HPE introduceert ook de HPE Edgeline Extended Storage Adapter option kit, goed voor tot 48 terabyte aan software-defined storage voor HPE Edgeline Converged Edge Systems. Deze uitbreiding brengt mogelijkheden voor storage intensieve use cases, zoals kunstmatige intelligentie (AI), videoanalyse en databases aan de edge, met gebruik van standaard tools voor storagemanagement, zoals Microsoft Storage Spaces, HPE StoreVirtual VSA en VMware vSAN.

Nieuwe oplossingsarchitecturen
In nauwe samenwerking met haar softwarepartners levert HPE geteste en gevalideerde oplossingsarchitecturen voor implementatie en inzet van de volgende softwarestacks op HPE Edgeline EL1000 en EL4000 Converged Edge Systems, in combinatie met datacenter- en cloudimplementaties: Microsoft SQL Server en Azure technologie, SAP HANA software, PTC ThingWorx, SparkCognition’s SparkPredict en Citrix XenApp/XenDesktop.

Door deze applicaties te draaien met sterke performance, eenvoudig management en security van edge tot cloud, bieden de nieuwe HPE-oplossingen klanten de volgende mogelijkheden:
- Bedrijfsinnovatie met realtime verwerking aan de rand van het netwerk (‘edge’)
- Snellere acties en controles over de hele organisatie
- Vereenvoudiging van hybride IT

De edge-to-cloud oplossingen van HPE zijn gevalideerd door HPE en haar softwarepartners om implementatie en time-to-value te versnellen. Daarnaast helpen de advisory en transformation services van HPE Pointnext bij het opstellen en uitvoeren van blueprints en roadmaps voor edge-to-cloud oplossingen die zijn toegesneden op de bedrijfsdoelen van de klant en zijn specifieke transformatiebehoeften. HPE Pointnext levert ook operationele diensten om klanten te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden in een edge-to-cloud omgeving.

Prijzen en beschikbaarheid
De edge-to-cloud oplossingen van HPE Edgeline Converged Edge Systems zijn wereldwijd beschikbaar. Prijzen zijn afhankelijk van omvang en complexiteit van de installatie.

Company:

HPE

Partners