22-06-2018

SAS lanceert Data Science Escape Room

Deel dit bericht

SAS heeft tijdens de Data Science & Analytics Day 's werelds eerste Data Science Escape Room gelanceerd. Escape rooms worden steeds populairder, maar alle puzzels oplossen met data en analytics bestond nog niet. Tijdens deze primeur waagden bezoekers van de Data Science & Analytics Day zich aan de uitdaging om, in een race tegen de klok, een cyberaanval op datacenter Two Flags tegen te gaan. Het doel was om bezoekers van het evenement op een nieuwe manier kennis te laten maken met verschillende SAS-oplossingen.

Met de Data Science Escape Room heeft SAS gamification toegepast op haar software. Door middel van vier challenges moesten de spelers ontdekken welke servers gehackt waren, waar de aanval vandaan kwam en de hacker zien te ontmaskeren. “We hebben met de Data Science Escape Room een nieuwe en snelle manier neergezet om de SAS-oplossingen te ontdekken en innovatie en plezier te combineren”, legt Janny Morsink, Sr. Marketing Project Manager bij SAS en het brein achter de Data Science Escape room uit. Het is een unieke activiteit die data en gamification combineert op een manier die nog nooit eerder is getoond.

De data challenges werden gecreëerd met SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics en SAS Visual Investigator. De puzzelmechaniek in de escape room is mede ontworpen door Sherlocked, bekend van de populaire escape rooms in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Bekijk de video van de Data Science Escape Room.

Company:

SAS

Partners