22-06-2018

Oracle stelt Internet Intelligence Map beschikbaar

Deel dit bericht

De Internet Intelligence Map is door Oracle beschikbaar gesteld. Dit middel biedt gebruikers een eenvoudige en visuele manier om de actuele beschikbaarheid van het internet te volgen en inzicht te krijgen in de impact van gebeurtenissen, zoals natuurrampen of door een regering opgelegde onderbreking. De overzichtskaart is onderdeel van het Internet Intelligence-initiatief van Oracle dat inzichten en analyses biedt over de toestand van de wereldwijde internetinfrastructuur.

Naast gerichte cyberaanvallen is de volatiliteit van het internet een van de grootste uitdagingen waarmee organisaties worstelen. Daarom onthullen leden van het Internet Intelligence-team van Oracle al voor meer dan een decennium bedreigingen voor het internet. Van BGP-kapingen tot pauzes in de beschikbaarheid van onderzeese kabels. Het Internet Intelligence-team van Oracle publiceert regelmatig objectieve gegevens en analyses die het publiek inzicht verschaffen in de technische structuren van het internet en de effecten ervan op onderwerpen als geopolitiek en e-commerce. Met de Internet Intelligence Map stelt Oracle analytische functies voor iedereen beschikbaar. Ondersteund door jarenlang onderzoek en analyse en met behulp van een van 's werelds meest uitgebreide gegevensreeksen voor internetprestaties heeft Oracle de beste bron en autoriteit ontwikkeld voor betrouwbare informatie over het functioneren van internet.


Met het oog op de snelle overgang naar de digitalisering van bedrijven zal de kaart de innovatiecampagne ondersteunen. Het wordt namelijk steeds belangrijker dat de basis voor cloud- en internetdiensten optimaal werkt. Er gaat in het bedrijfsleven nog steeds veel geld verloren door storingen. En dat is exclusief de verloren productiviteit en impact op het merk. "Het internet is wereldwijd ons belangrijkste netwerk, maar opmerkelijk genoeg is het ongelooflijk instabiel. Storingen op het internet beïnvloeden bedrijven, overheden en netwerkexploitanten op diepgaande wijze”, zegt Kyle York, vice-president productstrategie van Oracle Cloud Infrastructure en de general manager van de Dyn Global Business Unit van Oracle. "Door deze storingen hebben belanghebbenden een beter inzicht in de gezondheid van het wereldwijde internet nodig. Met de Internet Intelligence Map houden we aan onze belofte om voor een betere en stabielere ervaring te zorgen voor iedereen die op het internet vertrouwt."

"Het is belangrijk om een compleet beeld van het internet te hebben om te begrijpen hoe externe gebeurtenissen zorgen dat gebruikers uw web-gebaseerde applicaties en diensten niet bereiken”, aldus Jim Davis, oprichter en hoofdanalist van Edge Research Group. “Pas wanneer u over dit inzicht beschikt, is het mogelijk om deze problemen te omzeilen om de beschikbaarheid en prestaties te verbeteren.”

Oracle Internet Intelligence Map

Company:

Oracle

Partners