21-06-2018

Nieuwe HPE Pointnext-mogelijkheden versnellen transitie naar Memory-Driven Computing

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert een nieuw incubatieprogramma voor Memory-Driven Computing. Deze technologie wordt met de expertise van Hewlett Packard Labs en HPE Pointnext ingezet om uitdagingen rondom big data aan te gaan. HPE gaat de advisory en professional services mogelijkheden van HPE Pointnext inzetten om samen met een select groepje klanten toepassingen van Memory-Driven Computing te verkennen en proofs-of-concept te leveren. Deze moeten drastische performanceverbeteringen laten zien die tot dusver voor onmogelijk werden gehouden.

Memory-driven computing is een nieuwe computerarchitectuur waarbij niet de CPU-verwerking, maar het geheugen centraal staat. De technologie is ontwikkeld om de performance en efficiency van IT-systemen spectaculair te vergroten, wat de weg opent naar een nieuw tijdperk van wetenschappelijke ontdekkingen en zakelijke mogelijkheden. Hewlett Packard Labs ontwikkelt in het kader van zijn onderzoeksproject ‘The Machine’ de baanbrekende technologische innovaties die nodig zijn om Memory-Driven Computing tot stand te brengen. Met de nieuwe architectuur kunnen organisaties enorme hoeveelheden data veel sneller verwerken en in een aanzienlijk korter tijdsbestek analyses en insights uit die data destilleren. De doorlooptijden gaan van dagen naar uren, naar minuten, seconden en uiteindelijk naar real-time intelligence.

“Wij geloven dat alle data waardevol zijn. Met Memory-Driven Computing willen we klanten in staat stellen elke bit van hun data 10.000 keer sneller vast te leggen, op te slaan en te verfijnen dan tot nu toe mogelijk was”, aldus Beena Ammanath, Global Vice President Artificial Intelligence, Data & Innovation van HPE. “Met de introductie van HPE Pointnext mogelijkheden voor Memory-Driven Computing kunnen we deze computingtechnologie sneller naar onze klanten brengen, zodat ze sneller dan ooit hun meest complexe uitdagingen aan kunnen gaan.”

Travelport

Een team van specialisten in AI en opkomende technologieën binnen HPE Pointnext werkt inmiddels nauw samen met de eerste klant in Memory-Driven Computing. Travelport is een handelsplatform voor distributie, technologie, betalingen en andere oplossingen die aan de wereldwijde reissector worden geleverd.

Snelheid en nauwkeurigheid zijn essentieel voor de juiste reiservaring. De moderne reiziger verwacht onmiddellijk de juiste informatie te krijgen. Samen met HPE heeft Travelport een grootschalige computemogelijkheid gebouwd, intern aangeduid als de ‘wall of compute’. Deze is in staat om de voortdurend toenemende hoeveelheid online zoekopdrachten rond reizen bij te benen. Het aantal opdrachten verdubbelt elke 18 maanden en zal in 2020 uitkomen op gemiddeld drie opdrachten per maand per wereldburger. Op dit moment vertaalt dit zich in meer dan 125 terabyte aan data die dagelijks het datacenter in en uit gaan.

In april 2018 zette Travelport de eerste stappen richting Memory-Driven Computing met de installatie van een HPE Superdome Flex in-memory computing systeem. Hierbij werd gebruikgemaakt van de expertise van HPE om essentiële algoritmes van Travelport te herontwerpen met Memory-Driven Computing programmeertechnieken.

HPE Pointnext begeleidt Travelport bij de IT-implementatiestrategie en deelt expertise en ervaringen van eerdere proofs-of-concept voor het programmeren van applicaties in Memory-Driven Computing-omgevingen. Daarnaast helpen de HPE-experts Travelport en toekomstige klanten bij het definiëren van een performance baseline voor infrastructuurupgrades, het maken van kosten-batenanalyses voor het transitietraject en het overzetten, instellen, herstructureren en hercoderen van applicaties voor Memory-Driven Computing.

“Travelport verwerkt enorme datasets en zware workloads. Met een Memory Driven Computing-aanpak kan Travelport snel bruikbare insights uit die datasets halen en tegelijk enorme performancewinst boeken”, aldus Randy Meyer, Vice President en General Manager Compute Solutions van HPE. “Door nauwe samenwerking met HPE kan Travelport nieuwe technologieën testen zodra ze beschikbaar zijn en blijven ze voorop lopen in ontwikkelingen in in-memory computing, en daarmee in de reissector.”

Door verdere samenwerking met klanten aan Memory-Driven Computing-oplossingen kan het HPE Pointnext-team verdere innovaties en producten voor bredere adoptie van Memory-Driven Computing ontwikkelen, te beginnen met snelle assessments en proof-of-value-services in 2019.

Nu al toegang tot Memory-Driven Computing

Door een samenwerkingsverband tussen HPE Pointnext, Hewlett Packard Labs en de eigen IT-organisatie introduceert HPE een Memory-Driven Computing operating en developmentomgeving voor klanten en ontwikkelaars over de hele wereld.

De Memory-Driven Computing Sandbox omvat onder meer HPE Superdome Flex met Software-Defined Scalable Memory, nieuwe systeemverbeteringen en belangrijke technologische uitkomsten van het ‘The Machine’ onderzoeksproject. Software-Defined Scalable Memory bevat nieuwe software- en firmwareontwikkelingen waarmee de Superdome Flex memory fabric mogelijk is voor veel grotere pools gedeeld geheugen dan tot nu toe denkbaar was. De technologie biedt de mogelijkheid om geheugen op de fabric samen te stellen en biedt de mogelijkheid om het geheugen op te schalen naar 96 terabyte, waarbij ook snellere en robuustere performance geleverd wordt.

“In de Memory-Driven Computing Sandbox kunnen de developerteams van onze klanten samen experimenteren met het team van Hewlett Packard Labs”, aldus Kirk Bresniker, VP, HPE Fellow en Chief Architect Memory-Driven Computing. “In eerste instantie bij DZNE en nu bij Travelport hebben we kunnen zien hoe snel er innovatie ontstaat als developers met Memory-Driven Computing aan de slag gaan. Hun werk inspireert ons en helpt ons bij het opstellen van de onderzoeksagenda. Met dit programma kunnen klanten snel testtrajecten doorlopen en krijgen ze vroege toegang tot nieuwe technologieën, rechtstreeks uit de Labs, nog voordat die technologieën breed de markt opgaan. Het is de moderne samenvoeging van de visie van Bill Hewlett en Dave Packard om ‘te ontwerpen voor de techneut van de toekomst’ en de flexibele ontwikkelingsmethodieken van vandaag.”

Als onderdeel van de strategie om de innovaties die uit ‘The Machine’ voortkomen te vermarkten zoekt HPE naar mogelijkheden om selecte voordelen van Memory-Driven Computing, zoals Software-Defined Scalable Memory, sneller aan klanten beschikbaar te stellen.

Met het onderzoeksproject ‘The Machine’ beweegt HPE naar één architectuur om de hele IT-omgeving van de klant te managen, van elke edge tot en met elke cloud. Met deze benadering wil HPE uiteindelijk een netwerk van precisiesystemen voor afzonderlijke workloads aansturen, van gedistribueerde systemen aan de rand van het netwerk tot essentiële systemen in de kern van de bedrijfsvoering – allemaal verbonden door een veilig, gemeenschappelijk besturingsplatform.

Partners