14-06-2018

Talend uitgeroepen tot een van de leiders in Forrester's Big Data Fabric Wave

Deel dit bericht

Talend, een van de leiders in cloudintegratiesoftware, kondigt vandaag aan dat Forrester Research het bedrijf heeft erkend als leider in het onlangs gepubliceerde rapport The Forrester Wave™: Big Data Fabric, Q2 2018. Talend behaalde de hoogste scores in de categorieën Current Offering en Strategy, twee van de drie vooraanstaande categorieën die Forrester heeft geëvalueerd. Forrester benadrukt daarnaast dat het Talend platform het proces vereenvoudigt van werken met Hadoop en Spark en andere nieuwe technologieën, waaronder serverless computing en containers.

Forrester definieert big data fabric als een opkomend platform dat inzichten versnelt door opname, curatie, ontdekking, voorbereiding en integratie uit datasilo’s te automatiseren. Volgens Forrester geeft het rapport weer hoe leveranciers zich tot elkaar verhouden en helpt het enterprise architecten de juiste keuze te maken.

Forrester erkent Talend in het rapport voor het ondersteunen van real-time, batch, en dynamische datagedreven use cases, zowel on premise als in de cloud of in hybride omgevingen. Talend ontving de hoogst mogelijke score in zes van de twaalf subcategorieën, waaronder Vision, Ability to Execute en Professional Services. 

Volgens Forrester kan big data fabric vele soorten use cases bevorderen, zoals real-time inzichten, machine learning, streaming analyses en geavanceerde analyses. Het biedt architecten de mogelijkheid een dataflow te organiseren en data te beheren op verschillende big data platformen (zoals data lakes, Hadoop en NoSQL). Hiermee ondersteunen zij een enkele versie van de waarheid, klantpersonalisatie en geavanceerde big data analyses, met weinig tot geen codering.

Naast Talend werden Denodo Technologies, Oracle, IBM, en Paxata uitgeroepen tot Leiders. Hortonworks, Cambridge Semantics, SAP, Trifacta, Cloudera, en Syncsort zijn eveneens sterke spelers in de markt.

Tags:

Big Data

Company:

Talend, Forrester

Partners