04-06-2018

Okera start met 14,6 miljoen dollar financiering met Active Data Access Platform

Deel dit bericht

Okera heeft 12 miljoen dollar aan serie A-financiering opgehaald onder leiding van Bessemer Venture Partners, waarmee het totale tot nu toe ontvangen bedrag op 14,6 miljoen dollar kwam. Het bedrijf was voorheen bekend als Cerebro Data. Het team oprichters van Okera heeft zeer veel ervaring opgedaan in senior rollen bij Amazon Web Services, Cloudera, Databricks, Splunk, Microsoft en Oracle. Okera adresseert de enorme kloof in data management in heterogene data stores en -formaten en geeft gegevensgebruikers, eigenaren en beheerders een verenigd platform, zonder concessies te doen aan governance of compliance.

Met de algemene beschikbaarheid van het eerste product, het Okera Active Data Access Platform, wil Okera een van de meest uitdagende data management problemen oplosen waarmee ondernemingen te maken hebben, omdat organisaties streven om meer datagedreven en wendbaar te zijn en tegelijk dataprivacy en wettelijke vereisten moeten ondersteunen. In tegenstelling tot traditionele data management benaderingen die toegang beperken uit naam van beveiliging of die data openlaten uit naam van innovatie, stelt Okera datateams in staat om op een flexibele en behendige manier de toegang tot gegevens actief te beheren met fijne granulariteit en gedetailleerd inzicht in hoe gegevens worden gebruikt.

Multi-dataformaat
Okera’s Active Data Access Platform ligt uniek tussen grote data lakes en analytics tools en -frameworks als een bedrijfsbreed platform, dat de provisioning, toegang, governance en auditing van data in multi-cloud, multi-dataformaat en multi-tool-omgevingen mogelijk maakt. Het zorgt ervoor dat dataplatform-teams gegevensbescherming op grote schaal kunnen onderhouden terwijl data scientists en analisten sneller toegang krijgen, waardoor de wisselwerking tussen wendbaarheid en governance wordt geëlimineerd.
Volgens CEO Amandeep Khurana, mede-oprichter in 2016 van Okera, is het geen beveiligings- of governance-bedrijf. “wij zijn een Datamanagementbedrijf voor moderne dataplatforms. Wij zijn van mening dat bedrijven over de mogelijkheid moeten beschikken om te innoveren en tegelijkertijd een goede data governance moeten uitvoeren.”

Bestaande investeerders Felicis Ventures en Capital One Growth Ventures namen deel aan de investeringsronde. Ethan Kurzweil, Partner bij Bessemer Venture Partners, en Wesley Chan, Managing Director bij Felicis Ventures, nemen zitting in Okera's Raad van Bestuur. De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de operationele groei te versnellen.

De technische voordelen van Okera's Active Data Access Platform omvatten:
- Vereenvoudigde toegang en een gecentraliseerde weergave van data via een actief schemaregister en collaboratieve werkruimten. Gegevens zijn toegankelijk vanuit elke bron, met behulp van elk hulpmiddel, in elke omgeving.
- Schaalbare beveiliging door tokenisatie en fijnmazig toegangsbeheer en anonimisering.
- Grotere zichtbaarheid en controleerbaarheid zodat gegevensgebruik tot op celniveau kan worden gevolgd.

Meer informatie: Okera

Partners