06-06-2018

TIBCO lanceert Jaspersoft 7

Deel dit bericht

TIBCO Software heeft TIBCO Jaspersoft 7 aangekondigd. Jaspersoft 7 introduceert een gestroomlijnde workflow voor het ontwerpen van interactieve datavisualisaties door diepe integratie in web- en mobiele applicaties, waardoor een snellere ingebruikname van embedded analytics wordt geboden. TIBCO is aanbieder van geïntegreerde BI- en analysesoftware.

Jaspersoft 7 zet haar datavisualisatie-viewer (TIBCO Jaspersoft Ad Hoc Viewer) om tot omvattende BI-component, waardoor individuele visualisaties niet alleen in toepassingen kunnen worden ingebed, maar ook geïntegreerd in de mate waarin ze in de applicatie-ervaring passen. Deze BI-ervaring wordt mogelijk gemaakt met Visualize.js, een programmeerbaar JavaScript-framework voor het insluiten van analyses in applicaties. Jaspersoft 7 vereenvoudigt volgens TIBCO zo de productie van embedded analytics van productiekwaliteit. Dit geeft softwareontwikkelaars de mogelijkheid om snel intuïtieve data-ervaringen in hun applicaties te bouwen die niet-technische, niet-analistische applicatiegebruikers in staat stellen om effectief data in te zetten bij besluitvorming.

TIBCO Data Virtualization
Met Jaspersoft 7 komt ook ondersteuning voor de TIBCO analytics-producten TIBCO Spotfire en TIBCO Data-virtualisatie. Met deze ondersteuning zijn gegevens van Spotfire te gebruiken om met Jaspersoft rapporten, dashboards en visualisaties te maken. Daarnaast is TIBCO Data Virtualization een nieuw gecertificeerde gegevensbron, waarmee gebruikers data over al hun systemen tegelijkertijd kunnen virtualiseren en deze kunnen openen met Spotfire of Jaspersoft.

TIBCO Jaspersoft 7 is per direct beschikbaar.

Partners