01-06-2018

Den Haag haalt ICT&health World Conference binnen

Deel dit bericht

Op vrijdag 22 juni vindt in World Forum The Hague het grootste kennis- en innovatie-evenement voor zorgprofessionals in Nederland plaats: ICT&health World Conference. Zorginstellingen en -professionals van over de hele wereld komen bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen.

Het volledige programma is bekendgemaakt en telt ruim 32 sessies met verschillende internationale sprekers. De internationale conferentie is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals en -studenten. Volgens Tom Xhofleer, oprichter van ICT&health is het meer dan ooit van belang om inzichtelijk te maken hoe de toekomst van de zorg eruit ziet. “Tijdens de ICT&health World Conference worden internationale verbindingen gemaakt en wordt kennis uitgewisseld, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Nederland is toonaangevend op het gebied van zorginnovatie. Juist daarom kan een evenement van deze omvang hier plaatsvinden.”

Het dagprogramma is uiteenlopend. Zo slaat de Amerikaanse verpleegkundig econoom Shawna Butler in een bevlogen keynote een brug tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Leonard Witkamp, professor van het Academic Medical Center (AMC), gaat in op de toekomst van de zorg, die meer gebaseerd is op preventie dan genezen. Ook zijn er verschillende leveranciers aanwezig die hun innovatieve en bewezen oplossingen voor problemen in de zorgsector demonstreren. Voormalig politica Lea Bouwmeester is dagvoorzitter van het evenement.

Den Haag perfecte gastgemeente
Dat de ICT&health World Conference uitgerekend in Den Haag plaatsvindt, komt niet uit de lucht vallen. Tom Xhofleer: ‘De landelijke ICT&health Conference die in januari jongstleden in Utrecht plaatsvond, was uit zijn jasje gegroeid. Voor deze World Conference moesten we daarom op zoek naar een stad met internationale allure en een locatie van formaat. Zo kwamen we bij World Forum The Hague uit. Den Haag werkt actief aan het verbinden en samenbrengen van partijen bij zorginnovatie en opschaling en kijkt over de stadsgrenzen heen. Onze gedeelde ambitie en de internationale uitstraling van Den Haag als stad van Vrede, Recht en Veiligheid maken het de perfecte locatie voor de conferentie.’

Datum: Vrijdag 22 juni 2018
Locatie: World Forum The Hague
Openingstijden: Van 10:00 uur tot 22:00 uur
Entree: Gratis voor professionals werkzaam in de zorg.
Gratis voor studenten in de zorg
€ 395,- voor bedrijven en overige belangstellenden

Meer informatie: ICT&health

Tags:

Zorg, eHealth

Company:

ICT&health

Partners