24-05-2018

Onguard: Nederlandse bedrijven bang om de blockchain-boot te missen

Deel dit bericht

Ondanks dat ruim de helft van de Nederlandse CFO's (51 procent) ervan overtuigd is dat blockchain een hype is, is de meerderheid van hen (59 procent) al druk bezig met het ontplooien van initiatieven op dit gebied of zelfs het inzetten van de technologie. Daarnaast geeft een kwart aan er op korte termijn mee aan de slag te gaan.

Het lijkt erop dat zij bang zijn om de blockchain-boot te missen. 40 procent van de CFO’s gelooft wel in blockchain op de lange termijn. De overige 9 procent heeft hierover geen mening. Dit blijkt uit de FinTech Barometer van Onguard, een onderzoek onder ruim 300 finance professionals.

De CFO’s die inmiddels de eerste ideeën hebben uitgewerkt of de technologie zelfs al inzetten, doen dit voornamelijk om administratieve processen te automatiseren (54 procent). Daarnaast willen zij de technologie inzetten op het gebied van betalingen (39 procent) en voor het valideren van documenten (34 procent). Volgens de CFO’s zorgt de komst van blockchain ervoor dat zij hun werk efficiënter en nauwkeuriger kunnen uitvoeren.

Toepassing van blockchain nog te abstract
CTO Marieke Saeij van Onguard, snapt de tweestrijd bij bedrijven: “Het lijkt alsof bedrijven bang zijn om de boot te missen als het gaat om blockchain. Enerzijds geeft de helft van de CFO’s aan dat blockchain slechts een hype is die wel overwaait, terwijl ze anderzijds toch bezig zijn met het ontplooien van initiatieven. Ondanks dat we inmiddels weten wat de technologie inhoudt, zijn de toepassingen ervan nog erg abstract. Wat het daadwerkelijk gaat betekenen, zeker binnen finance, kunnen we op dit moment simpelweg nog niet zeggen. Wel zijn wij ervan overtuigd dat blockchain here to stay is en dat het groot gaat worden. De ontwikkelingen volgen we dan ook op de voet, zodat wij als organisatie voorbereid zijn en uiteindelijk onze klanten optimaal profiteren van de voordelen van de technologie.”

Company:

Onguard

Partners