18-05-2018

Birst behoort tot topscorers in Gartner Critical Capabilities for A&BI Platforms 2018

Deel dit bericht

Birst, een Infor-bedrijf en aanbieder in Cloud Business Intelligence en Analytics, maakt bekend dat het in alle vijf de use-cases van het 2018 Gartner Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms Report tot de vijf topscorers behoort. In het Gartner rapport werden in totaal 22 vendoren beoordeeld.

Birst behaalde de hoogste score van alle deelnemers in de use-cases OEM or Embedded BI en Extranet Deployment. Het bedrijf behaalde de op een na hoogste score in de Agile Centralized BI Provisioning en Governed Data Discovery use-cases. En het kreeg de vijfde hoogste score in de use-case van Decentralized Analytics. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Birst de hoogste score kreeg voor de OEM/Embedded BI use-case en het derde achtereenvolgende jaar dat het de hoogste score behaalde op Extranet Deployment.

In het Gartner Critical Capabilities for A&BI Platforms Report werden producten van 22 leveranciers beoordeeld. Gartner's Critical Capabilities rapport is het begeleidende verslag van Gartner’s Magic Quadrant dat vendoren beoordeelt op 15 criteria voor hun volledigheid van visie en executievermogen. Volgens het Gartner rapport zijn “A&BI-platforms het stadium van gegevensvisualisatie en dashboards ontgroeid en omvatten nu uitgebreide en geavanceerde analyses. Leiders op het gebied van data en analyse stellen een bredere groep gebruikers in staat de bedrijfsimpact van hun investeringen te vergroten met nieuwe uitgebreide functionaliteiten. Er zijn nog steeds grote onderlinge verschillen in de functionele capaciteiten van A&BI-platforms, met name in hun ondersteuning van complexe analyse- en datamodellen, en in schaalbaarheid.”

Birst is een SaaS)-oplossing die is ontwikkeld op een multi-tenant cloud-architectuur. Het biedt de mogelijkheid om virtuele BI tenants te implementeren, data en metadata te virtualiseren en handmatige taken te automatiseren.

Partners