14-05-2018

Informatica lanceert geautomatiseerde Enterprise Data Governance aangedreven door AI

Deel dit bericht

Informatica heeft de integratie aangekondigd van Axon Data Governance met Informatica Data Quality, Enterprise Data Catalog en Secure@Source. Deze uitgebreide, door AI aangedreven data governance oplossing stelt business- en IT-teams in staat om samen te werken aan de operationalisatie van data governance om betrouwbare en beschermde data te leveren. Deze intelligente data governance oplossing voedt strategische bedrijfsinitiatieven, stimuleert privacy en bescherming en ondersteunt compliance-inspanningen. Deze oplossing verbetert met name samenwerking tussen bussines en IT op kritieke doelen.

Deze oplossing zorgt ook voor naleving van privacy en bescherming van gegevens binnen de meest kritieke bedrijfsprocessen van de organisatie. Ook verbetert de oplossing de productiviteit van data governance teams, die mogelijk binnen enkele uren kunnen bereiken wat vroeger weken of maanden duurde.

De geïntegreerde oplossing lever nieuwe mogelijkheden zoals:
- Automatisch ontdekken van kritieke gegevens met behulp van business rules via kunstmatige intelligentie en machine learning met behulp van de CLAIRE-engine.
- Toestaan dat belanghebbenden prioriteit te geven aan gegevensbescherming en beperken van risico’s.
- Gebruik van intelligente graph query's om snel hiaten in data governance binnen de onderneming te identificeren.

Meer informatie: Informatica

Partners