09-05-2018

Capgemini: Cloud automation verhoogt winstgevendheid bij Fast Mover-bedrijven

Deel dit bericht

Bedrijven die hun bestaande applicaties en processen in operationele IT automatiseren met cloudtechnologie, behalen een aanzienlijk concurrentievoordeel ten opzichte van de achterblijvers: onder Fast Movers heeft 75 procent een toename in omzet en winstgevendheid gezien, terwijl 80 procent van de bedrijven zegt dat de flexibiliteit van hun organisatie is verbeterd.

Dit blijkt uit een rapport van Capgemini en Sogeti. Voor ‘The automation advantage: Making legacy IT keep pace with the cloud’, ondervroegen beide bedrijven 415 IT-managers bij organisaties met oudere locaties in acht landen. Zo zijn de voordelen onderzocht van cloud automation van IT-processen.

Automatisering versterkt bedrijfsinnovatie
Het gebruik van cloudtechnologieën om bestaande applicaties en IT-activiteiten te automatiseren, levert bedrijfsvoordelen op die verder reiken dan de totale omzet en winstgevendheid. Fast Movers implementeren codes twee keer zo vaak als de volgers. Een nog selectievere groep (5 procent) van de Fast Movers implementeert continu code. Capgemini’s rapport Cloud native comes age uit 2017 toont aan dat het aantal nieuwe bedrijfsapplicaties dat cloud native is, ruim verdubbelt tegen 2020 in een poging om flexibiliteit te verbeteren. Echter, het huidig rapport gaat nog verder en stelt dat cloud automation leidt tot versnelling en flexibiliteit.

Bovendien beschouwen de Fast Movers cloud automation als iets waardevollers dan enkel een methode voor kostenbesparing of efficiency: 75 procent van deze bedrijven heeft geprobeerd cloud automation te gebruiken om hun bedrijfsmodellen te innoveren. Meer dan acht op de tien bedrijven geeft tevens aan dat hun klantervaring hiervan profiteert.

Bekijk hier het rapport

Tags:

Cloud, Automation

Company:

Capgemini, Sogeti

Partners