08-05-2018

MicroStrategy lanceert drie gateways voor Microsoft Azure

Deel dit bericht

MicroStrategy heeft de beschikbaarheid aangekondigd van drie nieuwe gateways met de MicroStrategy 10.11-release, waarmee gebruikers eenvoudig data kunnen visualiseren, analyseren en distribueren met behulp van Microsoft Azure. De gateways zijn in samenwerking met Microsoft ontwikkeld bieden integratie tussen het MicroStrategy 10-platform en Azure data en analytics services.

Het aanbod is een verdere uitbreiding van MicroStrategy’s bestaande integraties met andere Microsoft-oplossingen, waaronder Azure IoT, Machine Learning en Power BI. Volgens Tim Lang, EVP en CTO bij MicroStrategy, zijn veel van zijn klanten onderweg naar een cloud- of hybride cloudinfrastructuur voor data-analyse en BI. “We zijn ervan overtuigd dat onze klanten en partners die afhankelijk zijn van Azure-services, MicroStrategy kunnen inzetten bij de modernisering van hun cloudstrategie. Met de gateways naar Azure data stores toont MicroStrategy haar betrokkenheid om ons open, krachtige en uitgebreide analyseplatform uit te breiden naar het bredere enterprise-ecosysteem."

Kant-en-klaar
MicroStrategy biedt de flexibiliteit om de beste storage engine te kiezen en aan te vullen met andere dataverwerkingsplatforms. De volledige breedte van deze Azure-services helpt MicroStrategy-gebruikers om applicaties dynamisch te schalen, sneller in te zetten en kosteneffectieve te bouwen. De drie nieuwe geoptimaliseerde gateways voor Microsoft Azure-services zijn Azure HDInsight, SQL Data Warehouse en Cosmos DB. Met MicroStrategy 10.11 zijn deze connectors kant-en-klaar verkrijgbaar op MicroStrategy Web en MicroStrategy Desktop voor Windows.

Microsoft Azure HDInsight: Azure HDInsight is een volledig beheerde cloudservice die het eenvoudig, snel en kosteneffectief maakt om enorme hoeveelheden data te verwerken. MicroStrategy's connector naar de service maakt MicroStrategy Web en MicroStrategy Desktop connectiviteit mogelijk voor Azure HDInsight via de MicroStrategy ODBC Driver voor Hive.

Microsoft Azure SQL Data Warehouse: Azure SQL Data Warehouse is een cloudgebaseerd Enterprise Data Warehouse (EDW) dat Massively Parallel Processing (MPP) inzet om snel complexe query's uit te voeren over petabytes aan data. De MicroStrategy connector maakt MicroStrategy Web en MicroStrategy Desktop connectiviteit mogelijk en verbetert de Relational Engine met ondersteuning voor Azure SQL Data Warehouse.

Microsoft Azure Cosmos DB: Azure Cosmos DB is een wereldwijd multi-model database waarmee gebruikers data wereldwijd kunnen beheren. MicroStrategy's connector maakt MicroStrategy Web en MicroStrategy Desktop connectiviteitmogelijk en verbetert de Relational Engine met ondersteuning voor Azure Cosmos DB.

Download MicroStrategy Desktop
Organisaties kunnen gegevens uit Microsoft Azure-bronnen openen, uitwisselen, visualiseren en delen door gebruik te maken van MicroStrategy Web of MicroStrategy Desktop (voor Windows). Klanten die niet over de nieuwste versie van MicroStrategy beschikken kunnen de connectoren downloaden en de instructies over het installeren van de connectoren voor Azure HDInsight, Azure SQL Data Warehouse en Azure Cosmos DB volgen, of MicroStrategy Desktop gratis downloaden.

Partners