02-05-2018

HAL24K en Royal HaskoningDHV leveren realtime data-analyse voor slimme infrastructuur

Deel dit bericht

Royal HaskoningDHV is een strategisch partnership aangegaan met data-intelligence scale-up HAL24K. De overeenkomst omvat een minderheidsinvestering door Royal HaskoningDHV in HAL24K. Deze stap speelt in op het grote potentieel van geavanceerde data-analyse- en machine learning-oplossingen voor complexe infrastructuur.

Royal HaskoningDHV heeft diepgaande kennis van de gebouwde omgeving. De data science technieken en het Dimension-platform van HAL24K leveren operationele en voorspellende informatiestromen. Door dit alles te combineren, zijn beide bedrijven in staat om datagestuurde oplossingen voor de gebouwde omgeving te realiseren.
 
Nieuwe verdienmodellen
CEO Erik Oostwegel van Royal HaskoningDHV is enthousiast over het partnership met HAL24K. “Onze investering in deze scale-up is volledig in lijn met onze strategie om onze digitale activiteiten verder uit te bouwen. De realtime data-analysemogelijkheden van HAL24K helpen ons bij het co-creëren van oplossingen waarmee onze klanten hun bedrijfsvoering en processen optimaliseren, wat uiteindelijk weer zorgt voor een positieve impact voor de eindgebruiker en de leefomgeving. Wij gaan deze digitale innovaties in onze bestaande markten toepassen. Zij maken het echter ook mogelijk om nieuwe markten te betreden en nieuwe verdienmodellen te introduceren.”

Smart infrastructure
Beide partners werken samen aan oplossingen op het gebied van smart cities en smart infrastructure, met een initiële focus op klanten in verkeer, waterbeheer, havens en luchthavens. Royal HaskoningDHV en HAL24K gaan de bedrijfsprocessen van klanten verder automatiseren en optimaliseren met behulp van machine learning en artificial intelligence. Het gaat om oplossingen die realtime inspelen op de eisen van de gebruiker. Met een geautomatiseerd verkeersmanagementsysteem bijvoorbeeld, kan door de inzet van realtime data het aantal files in en rond steden teruggedrongen worden. Voor waterbeheer kan geavanceerde datascience zorgen voor minder lekverliezen en een betere waterkwaliteit. Met slimme crowd management-oplossingen zijn toeristenstromen te optimaliseren.

Complexe systemen
Bedrijven en overheden beseffen dat er enorme winst te boeken is bij het beheren van de infrastructuur waar we allemaal op vertrouwen. Elke organisatie wil concrete en tastbare verbeteringen die betrouwbaar, veilig en schaalbaar zijn, en die kunnen omgaan met complexe systemen met impact op miljoenen mensen.
Jerome Mol, oprichter en CEO van HAL24K: “Ik ben erg blij dat een bedrijf als Royal HaskoningDHV met zijn geschiedenis van meer dan 135 jaar ons heeft gekozen als vertrouwde partner. Door bewezen domeinkennis te combineren met innovatieve, voorspellende informatievoorziening, helpen we bij de transformatie van toekomstige leefomgevingen en versterken we de samenleving – maken we de wereld een beetje mooier. Deze stap is een erkenning door een zwaargewicht in de sector, vergelijkbaar met de financiering door Vinci Energies en andere belangrijke domein-specifieke partnerships.”  

Er zijn geen financiële gegevens van de samenwerking bekend gemaakt.

Partners